Ο Αστέρας Τρίπολης ολοκλήρωσε την παρουσία του στο Γιουρόπα Λιγκ με βαριά ήττα στο Θ Κολοκοτρώνης από τη Σάλκε (4-0).

Η γερμανική ομάδα ήταν ανώτερη στο πρώτο ημίχρονο και εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που δημιούργησε. Ο Αστέρας Τρίπολης από την άλλη ήθελε να αποχαιρετήσει τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις με μία μεγάλη εμφάνιση κι ένα θετικό αποτέλεσμα, αλλά αυτό δεν του το επέτρεψαν οι Γερμανοί.

Στο 29’, ο Καϊσαρά έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά κι ο Ντι Σάντο αμαρκάριστος με κεφαλιά έκανε το 0-1. Στο 37’ ο Τσούπο-Μότινγκ με υποδειγματικό πλασέ διπλασίασε τα τέρματά της Σάλκε.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι Γερμανοί μπήκαν και πάλι δυνατά στον αγωνιστικό χώρο κι έδειξαν ότι δεν τους αρκεί το 2-0. Αφού έχασαν πολλές ευκαιρίες πέτυχαν και τρίτο γκολ στο 78’. Ο Χουντελααρ συνεργάστηκε άψογα με τον Τσούπο-Μότινγκ κι αυτός με ωραίο πλασέ πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στην αναμέτρηση. Στο 86’ ο Μάιερ έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της Σάλκε. Εφτά λεπτά μετά την είσοδό του στο παιχνίδι στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Θεοδωρόπουλου και κάνει το 4-0.

Aστέρας Τρίπολης (Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Λούι, Παντελιάδης, Σανκαρέ, Γκοϊαν (63’ λ.τρ. Ζησόπουλος), Ιγκλέσιας (67’ λ.τρ. Δημούτσος), Χαμντανί, Φερνάντες, Λανθαρότε (65’ Μπερτόγλιο), Τσοκάνης, Γιάννου

Σάλκε (Μπραιτενράιτερ): Φάρμαν, Κολάσινατς, Χέβεντες (79’ Φρίντριχ), Καϊσαρά, Νοϊστάντερ, Γκάις (65’ Αϊχάν), Χόισμπεργκ, Σαμ, Τσούπο-Μοτίνγκ, Ντι Σάντο, Χούντελααρ (79’ Μάιερ)