Απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να υπάρξει αναδρομικός φόρος για τα εισοδήματα του 2015, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM 99.5.

Οπως είπε θα υπάρξουν μικρές αλλαγές περισσότερο διαδικαστικού και οργανωτικού χαρακτήρα, ενώ αναφερόμενος στο ενδεχόμενο αλλαγής των φορολογικών συντελεστών είπε:

«Δεν υπάρχει πουθενά σκέψη για αλλαγή στη φορολογική κλίμακα για τα εισοδήματα του 2015. Αν πάμε να κάνουμε αλλαγές τώρα δεν θα προλάβουμε για τις δηλώσεις».

Ερωτηθείς για τον τρόπο με τον οποίο θα χτίζεται από εδώ και πέρα το αφορολόγητο και εάν θα σχετίζεται με τη χρήση πλαστικού χρήματος, ο κ. Αλεξιάδης είπε:

«Βεβαίως και θα φέρουμε διάταξη για να κτίσουμε το αφορολόγητο πλέον με αποδείξεις και με χρήση πλαστικού χρήματος και τραπεζικών συναλλαγών. Θα εξαιρέσουμε άτομα από μια ηλικία και πάνω και εκείνους που μένουν σε απομακρυσμένες περιοχές ή σε νησιά. Για τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών θα πάμε σε αυτά τα πράγματα».