Την άποψη ότι ο χρόνος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τελειώνει εξέφρασε ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

Μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στην τηλεόραση του Star ο κ. Λεβέντης είπε χαρακτηριστικά ότι «αυτή η κυβέρνηση πολύ σύντομα θα καταρρεύσει. Με πασαλείμματα προσπαθεί να την κρατήσει ο Τσίπρας», ξεκαθαρίζοντας ότι ο ίδιος δεν θα ήθελε να είναι το στήριγμα μιας κυβέρνησης που πέφτει.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων ξεκαθάρισε ότι ουδέποτε ήταν πρόθεσή του να ενταχθεί στην κυβέρνηση, ενώ διαβεβαίωσε ότι η Ένωση Κεντρώων προτάσσει μόνο το συμφέρον της χώρας.

«Και το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι και η ΝΔ ψήφισαν το μνημόνιο και επομένως, δεν καταλαβαίνω γιατί οι αμαρτίες της χώρας πέφτουν στους ώμους μου» πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων.

Ο ίδιος επανέλαβε την πρότασή του για οικουμενική κυβέρνηση, με τη συμμετοχή και της ΝΔ, ενώ διευκρίνισε ότι δεν τον ενοχλεί εάν παραμείνει πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας. «Δεν έχω στόχο να παραμερίσω από την πρωθυπουργία τον κ. Τσίπρα» είπε χαρακτηριστικά.

Εμφανίστηκε πρόθυμος να κάνει δημόσιο διάλογο με τον Αλέξη Τσίπρα, αν και, όπως είπε, ο τελευταίος «ψεύδεται» όταν λέει ότι πως δεν θα κόψει συντάξεις.

Παράλληλα, χαρακτήρισε τον Πρωθυπουργό «διάδοχος του ΠΑΣΟΚ».

Ο κ. Λεβέντης χαρακτήρισε «χρήσιμο εργαλείο» το περιουσιολόγιο για τις φορολογικές αρχές, αλλά παραδέχτηκε ότι είναι σαν την «πυρηνική ενέργεια», αν λειτουργήσει για την επιβολή περισσότερων φόρων στους Ελληνες.

Μιλώντας για τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο κ. Λεβέντης ανέφερε ότι ο Πάνος Καμμένος είναι φίλος του, αλλά τόνισε πως «οι συμπεριφορές του είναι ακροδεξιές».

Αναφερόμενος στην τελευταία σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ο κ. Λεβέντης δεν δίστασε να δηλώσει ότι σε κάποιες στιγμές κόντεψε να τον πάρει ο ύπνος: «Δύο φορές παραλίγο να κοιμηθώ στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών».