Συγκρούσεις και επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Κυριακής σε επαρχιακές πόλεις στην διάρκεια των διαδηλώσεων για τη συμπλήρωση επτά ετών από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Στον Βόλο

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το κέντρο του Βόλου, όταν αντιεξουσιαστές συγκρούστηκαν με την αστυνομία, η οποία είχε ενισχυθεί με διμοιρίες από την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα.

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της πορείας στην μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στόχος έγιναν οι τράπεζες και τα ενεχυροδανειστήρια στο κέντρο του Βόλου στα οποία προκάλεσαν ζημιές, αφού πρώρα κατέστρεψαν με ρόπαλα και πέτρες τις κάμερες ασφαλείας και τις πινακίδες.

Με το τέλος της πορείας, οι αντιεξουσιαστές με ορμητήριο το Πανεπιστήμιο και την Πρυτανεία – που τελεί υπό κατάληψη – επιτέθηκαν στους αστυνομικούς με μολότοφ, πέτρες, αναμμένα στουπιά και μπουκάλια. Οι δυνάμεις της αστυνομίας απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Το σκηνικό των συγκρούσεων βρισκόταν στις οδούς Ιάσονος και Δημητριάδος με φλεγόμενους κάδους, αλλά και στην παραλία, όπου οι αναρχικοί από την ταράτσα του Πανεπιστημίου πέταξαν μολότοφ στοχεύοντας τους αστυνομικούς.

Δυο κοπέλες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα, χωρίς ωστόσο να εμπνέει ανησυχία η κατάσταση της υγείας τους.

Στο Ηράκλειο

Στο Ηράκλειο Κρήτης, ομάδες αντιεξουσιαστών που βρίσκονταν στο τέλος της πορείας διαμαρτυρίας έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων στην Λεωφόρο Δικαιοσύνης, κοντά στο Δικαστικό Μέγαρο, και έσπασαν τζαμαρίες καταστημάτων.

Στην συνέχεια, στην οδό 25ης Αυγούστου, προκάλεσαν φθορές σε υποκαταστήματα τραπεζών, καταστήματα και αυτοκίνητα και έβαλαν και εκεί φωτιές σε κάδους απορριμμάτων.

Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με ρίψεις δακρυγόνων και οι ομάδες των νεαρών ανταπάντησαν πετώντας πέτρες.

Στα Χανιά

Και στα Χανιά, μικρής έκτασης ζημιές σε διάφορα σημεία της πόλης προκάλεσε το βράδυ της Κυριακής ομάδα νεαρών, κατά τη διάρκεια ανάλογης πορείας με αφετηρία στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

Ολιγομελής ομάδα νεαρών που βρισκόταν στο τέλος της πορείας, φορώντας κράνη και κουκούλες, έγραψε συνθήματα στην είσοδο του δημαρχείου και άλλα σημεία της πόλης.

Λίγο πριν το τέλος της πορείας, ενώ αυτή βρισκόταν στην Λεωφόρο Δημοκρατίας, έβαλαν φωτιά σε κάδο απορριμμάτων, κατέστρεψαν ΑΤΜ της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας και προκάλεσαν φθορές στα μάρμαρα της εισόδου της Τράπεζας Ελλάδας.

Στην Κομοτηνή

Επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Κυριακής έξω από το κτίριο της Παλαιάς Νομικής Σχολής στην Κομοτηνή, λίγες εκατοντάδες μέτρα από το κέντρο της πόλης, όπου κατέληξε γύρω στις 7.30 το απόγευμα η πορεία στην μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Ομάδα αντιεξουσιαστών έβαλε φωτιά σε κάδο απορριμμάτων έξω από το κτίριο του Πανεπιστημίου και επιδόθηκε σε πετροπόλεμο εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Οι άνδρες των ΜΑΤ ανταπέδωσαν, χρησιμοποιώντας χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και χημικά.

Λίγο μετά τις 9 οι αστυνομικοί έκαναν μία προσαγωγή νεαρού από την ομάδα των αντιεξουσιαστών.

Στην Καλαμάτα

Στην Καλαμάτα, επεισόδια σημειώθηκαν στον πεζόδρομο της Αριστομένους, λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Κυριακής, όταν νεαροί που συμμετείχαν στην πορεία μνήμης για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, επιτέθηκαν με καπνογόνα, πέτρες και καρέκλες στις δυνάμεις των ΜΑΤ έξω από το Δημαρχείο.

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της πορείας, άτομα από την πορεία έριξαν μπογιές και πέτρες στην Τράπεζα της Ελλάδος, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και στις τράπεζες στην οδό Σιδ. Σταθμού.

Η Αστυνομία προχώρησε σε περισσότερες από 10 προσαγωγές, και ομάδα από 25 με 30 άτομα παρέμειναν έξω από το κτίριο σε ένδειξη συμπαράστασης.