Η Ρωσία προτίθεται να χαρίσει στη Γαλλία και το Παρίσι ένα κουτάβι ράτσας γερμανικού ποιμενικού θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να εκφράσει την αλληλεγγύη της για τη σκυλίτσα της γαλλικής αστυνομίας Ντίζελ που έχασε τη ζωή της κατά τη διάρκεια της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης στο Σεν Ντενί, κοντά στο Παρίσι, την 18η Νοεμβρίου.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ρωσίας Βλαντίμιρ Κολοκολτσέφ έστειλε χθες επιστολή στον Γάλλο ομόλογό του Μπερνάρ Καζνέβ, με την οποία του πρότεινε να στείλει στη Γαλλία ένα κουτάβι, τον Ντόμπρινια, προκειμένου να αναπληρώσει το κενό της Nτίζελ.

Στην επιστολή – την οποία η Μόσχα «ανέβασε» στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης,- ο Ρώσος υπουργός σημειώνει πως προσφέρει το σκυλί «ως ένδειξη αλληλεγγύης στους πολίτες και την αστυνομία της Γαλλίας» προκειμένου να «αντικαταστήσει την αστυνομική σκυλίτσα Ντίζελ, που σκοτώθηκε κατά την επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων με στόχο την εξουδετέρωση των τρομοκρατών».

Όσο για το όνομα του κουταβιού, το Ντόμπρινια, είναι το όνομα ενός Ρώσου ιππότη της εποχής του Μεσαίωνα. Του Ντόμπρινια Νίκιτς, ενός ήρωα της λαϊκής παράδοσης που ήταν φημισμένος για το σθένος του, την καλοσύνη του και την τόλμη του.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας έδωσε μάλιστα στη δημοσιότητα εικόνες και ένα βίντεο με πρωταγωνιστή το κουτάβι ενώ παίζει με μια μπάλα.

Ο Ντόμπρινια είναι 2 μηνών και μεγαλώνει σε ένα κέντρο εκπαίδευσης αστυνομικών σκύλων στην περιοχή της Μόσχας, σύμφωνα με το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Channel One.