Τρία κουτάκια αναψυκτικών, συνδεδεμένα με ένα ή περισσότερα ηλεκτρικά καλώδια, εντοπίστηκαν την Παρασκευή σε εργοστάσιο της Airbus κοντά στην Τουλούζη της νοτιοδυτικής Γαλλίας και οι Αρχές προχώρησαν στην απομάκρυνση περίπου 200 εργαζομένων από τον χώρο, όπως έγινε γνωστό από την εταιρεία και από την αστυνομία.

Στο εργοστάσιο έσπευσαν πυροτεχνουργοί, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι τα κουτάκια δεν ήταν παγιδευμένα με εκρηκτικές ύλες. Την έρευνα για την υπόθεση έχει αναλάβει η δικαστική αστυνομία, η οποία καλείται να καθορίσει εάν επρόκειτο για κακόγουστη φάρσα.

Στο εργοστάσιο όπου βρέθηκαν τα αναψυκτικά με τα καλώδια γίνεται η συναρμολόγηση των καμπινών των αεροσκαφών Airbus A330. Επίσης, τοποθετούνται τα καθίσματα, τα παράθυρα και οι ταπετσαρίες του εσωτερικού των αεροπλάνων.

Στο διαδικτυακό περιοδικό Dabiq του Ισλαμικού Κράτους δημοσιεύτηκε στις αρχές της εβδομάδας η φωτογραφία αναψυκτικού που φέρεται ότι περιείχε την εκρηκτική ύλη με την οποία ανατινάχθηκε το ρωσικό αεροσκάφος Airbus A321 στη χερσόνησο του Σινά στις 31 Οκτωβρίου.