Με αιχμές κατά πολιτικών προσώπων αποχώρησε από τον Αρειο Πάγο ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, ο οποίος ολοκλήρωσε την κατάθεσή του που είχε ξεκινήσει χθες στον αντιεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Δημήτρη Δασούλα.

Ο πρώην υπουργός κατέθεσε ως πρώτος μάρτυρας στο πλαίσιο της έρευνας για τις καταγγελίες πως δεχόταν απειλές για τη ζώη του αλλά και για την μηνυτήρια αναφορά των υπουργών Παρασκευόπουλου – Τόσκα σχετικά με την διαρροή διαλόγων από καταγραφές της ΕΥΠ.

Ο κ. Πανούσης χαρακτηριστικά ανέφερε:«Ως πολίτης, ως άνθρωπος και ως νομικός νιώθω υπερήφανος για τη Δικαιοσύνη της χώρας. Είναι ώρα της Δικαιοσύνης, δεν είναι η ώρα της πολιτικής. Ολοκλήρωσα την κατάθεσή μου σχετικά με αυτά που είχα αναφέρει, γιατί, όπως ξέρετε δεν έχω κάνει μήνυση ή έγκληση, αναφορά έκανα. Μέσα σε ένα κλίμα αμεροληψίας, ακεραιότητας, διότι εγώ όταν λέω πιστεύω στους θεσμούς, έχω μια σωκρατική αντίληψη, αν έχω κάνει λάθος να τιμωρηθώ, αν δεν έχω κάνει όμως, να τιμωρηθούν οι άλλοι.

Άρχισε αυτή η διαδικασία, ακολούθησε η Κυβέρνηση να τα πάω στον Εισαγγελέα και από εκεί και πέρα, μετά από μένα ας έρθουν όλοι αυτοί που με κατηγορούν ή που υπαινίσσονται διάφορα πράγματα καμιά φορά και με χυδαίο τρόπο να πουν τη δική τους εκδοχή.

Όποια απάντηση κι αν έρθει και απόφαση παρθεί από τη Δικαιοσύνη, από εμένα είναι εξ αρχής δεκτή, αποδεκτή και σεβαστή. Δεν έχω πολιτικά μέσα, δεν χρησιμοποιώ και πλάγια μέσα για να επηρεάσω κανέναν. Περιμένω τη Δικαιοσύνη και μπράβο τους με τον τρόπο που λειτουργούν.

Χαρακτηριστικές επίσης ήταν οι αιχμές του για τις διαρροές διαλόγων από τις καταγραφές της ΕΥΠ αφήνοντας εμμέσως πλην σαφώς να εννοηθεί πως ίσως πίσω από αυτές τις διαρροές κρύβεται η κυβέρνηση: