Συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛΑΣ και στην ΕΥΠ μετά το μακελειό στο Παρίσι. Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη γίνονται το Σάββατο διαδοχικές συσκέψεις για την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας σε ευαίσθητους στόχους, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ και τον προϊστάμενο της ΕΥΠ.

Σε συνεχή επικοινωνία βρίσκονται οι αρμόδιοι αξιωματούχοι με τους ομολόγους τους των μυστικών υπηρεσιών της Γαλλίας έτοιμοι να παράσχουν και να διασταυρώσουν οποιαδήποτε πληροφορία τους ζητηθεί.

Ηδη ζητήθηκε από τις Γαλλικές Αρχές πληροφορία για τα αν έχουν περάσει από την Ελλάδα δυο ύποπτα άτομα. Για τη μία περίπτωση σύμφωνα με τα στοιχεία του συριακού διαβατηρίου αντιστοιχούν σε άτομο που ήρθε στη Λέρο τον περασμένο Οκτώβρη μαζί με άλλους 70 μετανάστες.

Ηδη έχει σταλεί όλο το υλικό ταυτοποίησης, με δακτυλικά αποτυπώματα που συλλέχθηκε κατά τη διάρκεια της καταγραφής προκειμένου να γίνει σύγκριση και να διαπιστωθεί αν πρόκειται πράγματι για το ίδιο πρόσωπο, ή αν το ταξιδιωτικό έγγραφο διακινήθηκε μέσω πλαστογράφων.

Η τύχη του ατόμου που εμφανίζεται με τα συγκεκριμένα στοιχεία,αγνοείται καθώς σίγουρα δεν φαίνεται να έχει φύγει από την χώρα από αεροδρόμιο ή από άλλες νόμιμες οδούς. Δεν αποκλείεται να έφυγε με τα τελευταία κύματα μεταναστών. Για το δεύτερο πρόσωπο που ζητήθηκαν πληροφορίες,δεν είχε προκύψει καμία σχέση με την Ελλάδα.

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι αρμοδιοι της ΕΥΠ, που παίζουν και καθοριστικό ρόλο στις έρευνες παρέχοντας πληροφοριακό υλικό. Ολες οι πληροφορίες που έχουν συγκεντρωθεί από την ΕΥΠ , εξετάζονται με κάθε λεπτομέρεια προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν περάσει από το Ελληνικό έδαφος πρόσωπα για τα οποία υπάρχουν υπόνοιες για τυχόν σχέσεις με πυρήνες τζιχαντιστών.

Ηδη και λόγω του Πολυτεχνείου έχουν αρχίσει να μπαίνουν σε εφαρμογή αυστηρά μέτρα ασφαλείας για την φύλαξη ευάλωτων στόχων. Μετά τα γεγονότα στο Παρίσι πρόκειται να ενισχυθούν ακόμα περισσότερο τα μέτρα σε στόχους και να διευρυνθεί ο αριθμός τους είτε αφορά προσωπα ή επιχειρήσεις .

Πάντως σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αξιωματούχων, ο κίνδυνος να εκδηλωθεί επίθεση σε ελληνικό έδαφος φαίνεται περιορισμένος. Ομως μετά τις επιθέσεις στην Ευρώπη, ήδη έχουν εκπαιδευτεί και στην Ελλάδα αστυνομικοί για να αντιμετωπίσουν επιθέσεις, ομηρίες ή άλλες ενέργειες που αφορούν αυτή την μορφή της τρομοκρατίας.