«Η δικαιοσύνη οφείλει να λειτουργεί σε άπλετο φως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης αρμόδιος για θέματα διαφθοράς Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, μετά την επίσκεψή του στον Αρειο Πάγο, όπου συναντήθηκε με την Εισαγγελέα και την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαγγελόπουλο ζήτησεενημέρωση για ορισμένα θέματα που ρίχνουν σκιές στο χώρο της δικαιοσύνης η οποία, όπως είπε κατά τη γνώμη μου, οφείλει να λειτουργεί σε άπλετο φως.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος ζήτησε, επίσης να ενημερωθείκαι για την πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κ. Ηλία Ζαγοραίου, όπως πληροφορήθηκα από σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου.

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου τον διαβεβαίωσε ότι η ίδια δεν έχει κινήσει αυτή την πειθαρχική διαδικασία.

«Κατόπιν τούτου γεννώνται ερωτηματικά αν είναι σύννομη η διαδικασία σε βάρος του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών και θεωρώ ότι πρέπει το θέμα αυτό να ερευνηθεί από τα αρμόδια όργανα», είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος τονίζοντας ότι ο ίδιος θα παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή το θέμα διαβεβαιώνοντας ότι« θα ανταποκριθώ στις υποχρεώσεις και τα καθήκοντά μου σχετικά με την εν λόγω υπόθεση αλλά και όποια άλλη στο χώρο της δικαιοσύνης».