«Οι οικοπεδοφάγοι του Υμηττού δεν πρέπει να χαίρονται, γιατί ο Υμηττός δεν θα μείνει ούτε ένα δευτερόλεπτο ακάλυπτος» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Ιωάννης Τσιρώνης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ Χαράς Καφαντάρη.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, στην ερώτησή της, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο θεσπίστηκε ένα αυστηρότερο καθεστώς προστασίας του Υμηττού αμφισβητήθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας από πολλούς Δήμους και κατοίκους των εμπλεκόμενων περιοχών, που προσέφυγαν προβάλλοντας, μεταξύ άλλων, την έλλειψη εκπόνησης στρατηγικής μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Απαντώντας, ο κ. Τσιρώνης ανέφερε ότι εντός του 2015 θα έχει εκδοθεί η προκήρυξη για την εκπόνησης της περιβαλλοντικής μελέτης, η οποία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί πριν από την έκδοση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος προσέθεσε ότι ακόμη και στην περίπτωση που η απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου εκδοθεί πριν από την ολοκλήρωση της μελέτης, το υπουργείο Περιβάλλοντος έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει στην αναστολή της οικοδομικής δραστηριότητας στον Υμηττό, που θεωρείται προστατευμένη περιοχή.

Εξήγγειλε επίσης την έκδοση νέου ΠΔ, το οποίο θα περιλαμβάνει τα νέα διαχειριστικά σχέδια των περιοχών natura και τον Υμηττό, και θα είναι αυστηρότερο από το προηγούμενο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από