Εγκληματική οργάνωση που εξαπατούσε κυρίως ηλικιωμένους, από τους οποίους αποσπούσε μεγάλα χρηματικά ποσά με το πρόσχημα ότι δήθεν το παιδί τους ευθύνεται για θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα, εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

Το απόγευμα της Τρίτης συνελήφθησαν από αστυνομικούς της τοπικής Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. δύο 23χρονοι Βούλαροι, σε βάρος των οποίων, καθώς και άλλων τεσσάρων αγνώστων, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση-συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απάτη και εκβίαση.

Όπως προέκυψε, τουλάχιστον το τελευταίο τρίμηνο, τα μέλη της εντόπιζαν τα υποψήφια θύματά τους και στη συνέχεια έρχονταν σε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί τους.Κατά την τηλεφωνική επικοινωνία, η γυναίκα της οργάνωσης προσποιούνταν τη δικηγόρο και με το πρόσχημα της παροχής βοήθειας, για δήθεν θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα που προκάλεσε το παιδί τους, απαιτούσε διάφορα χρηματικά ποσά.

Προκειμένου οι εν λόγω επιτήδειοι να γίνουν πιο πειστικοί, άλλο μέλος του κυκλώματος προσποιούνταν ακόμα και το παιδί των ηλικιωμένων, που ζητούσε τη βοήθεια του «γονέα». Στη συνέχεια οι δύο συλληφθέντες μετέβαιναν στα σπίτια των θυμάτων και παραλάμβαναν τα χρήματα.

Από την έως τώρα αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι τα μέλη της οργάνωσης εξαπάτησαν στην Αλεξανδρούπολητρία άτομα, ηλικίας 79, 71 και 66 ετών, ενώ αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν άλλα 14 στην πόλη και σε γύρω χωριά.

Τα χρηματικά ποσά που οι δράστες απαιτούσαν ξεκινούσαν από 1.000 ευρώ και έφταναν μέχρι και τις 30.000 ευρώ, ενώ το παράνομο περιουσιακό όφελος που τελικά κατάφεραν να αποκομίσουν ανέρχεται σε 41.000 ευρώ.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα, τρεις πιστωτικές κάρτες, 220 ευρώ και ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης.

Οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για να ταυτοποιηθούν τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης και να διερευνηθεί τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.