Τολμηρό σε εμφάνιση, προηγμένο σε τεχνολογία. Το Mercedes Vision Tokyo Concept δίνει μια ισχυρή γεύση από το αυτοκίνητο του μέλλοντος, από όποια «γωνία» και αν το κοιτάξεις. Το γερμανικό, πρωτότυπο μοντέλο, που παρουσιάζεται στην πολυσχιδή έκθεση αυτοκινήτου στο Τόκιο, συνδυάζει την φουτουριστική σχεδίαση με την προηγμένη τεχνολογία.

Με μια ματιά: Διαθέτει το πιο εξελιγμένο σύστημα αυτόνομης οδήγησης, χρησιμοποιεί για καύσιμο το υδρογόνο και προσφέρει ένα εσωτερικό που μόνο σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας έχουμε δει.

Το Vision Tokyo Concept, που πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες την επίσημη πρεμιέρα του στην ιαπωνική έκθεση, έχει μήκος 4,8 μέτρα, πλάτος 2,1 μέτρα και ύψος 1,6 μέτρα . Το αεροδυναμικό και σίγουρα εκκεντρικό σε εμφάνιση μοντέλο κάθεται σε ζάντες 26 ιντσών.

Το εσωτερικό του φαίνεται να έχει προσγειωθεί από το μέλλον. Ξεχωρίζουν οι άφθονες οθόνες LCD, που βρίσκονται τοποθετημένες σε διάφορα σημεία του σαλονιού και τις οποίες οι επιβάτες θα μπορούν να τις χρησιμοποιούν για την προσωπική του ενημέρωση ( Internet κ.α.) καθήμενοι αναπαυτικά σε έναν καναπέ πέντε θέσεων, σε οβάλ διάταξη.

Έχει το πιο προηγμένο σύστημα αυτόνομης οδήγησης. Πάντως, αν ο ιδιοκτήτης του «βαρεθεί» μπορεί ανά πάσα στιγμή να σηκωθεί από τον καναπέ και να πάρει στα χέρια του την «διακυβέρνηση» του γερμανικού οχήματος. Το μόνο που έχει να κάνει είναι να πατήσει τα κατάλληλα μπουτόν ώστε να αποσπαστεί ένα κάθισμα από τον καναπέ και να πάρει τη θέση πίσω από το αναδυόμενο τιμόνι!

Κινείται με υδρογόνο. Έχει αυτονομία 790 χιλιομέτρων, ενώ οι μπαταρίες που διαθέτουν σύστημα επανάκτησης ενέργειας υπόσχονται επιπλέον άλλα 190 χιλιόμετρα. Οπότε, η συνδυαστική αυτονομία αγγίζει τα 980 χιλιόμετρα. Και όλα αυτά όταν από την εξάτμιση του εκπέμπεται μόνο καθαρό νερό…