Η Ελλάδα έχει θέσει στους εταίρους της το θέμα χαλάρωσης των αυστηρών δημοσιονομικών περιορισμών ως αντιστάθμισμα για το βάρος που σηκώνει λόγω της προσφυγικής κρίσης, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, στον απόηχο της άτυπης συνόδου κορυφής όπου η Αθήνα συμφώνησε να δημιουργήσει 50.000 θέσεις προσωρινής φιλοξενίας.

«Η άλλη πλευρά ακούει», σημείωσε ο κ. Μουζάλας, διευκρινίζοντας όμως δεν γνωρίζει ποιο θα είναι το αποτέλεσμα των συζητήσεων.

Απαντώντας στην κριτική που δέχεται η κυβέρνηση για το αποτέλεσμα της συνόδου της Κυριακής, ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε πως υπό τις παρούσες συνθήκες, και με δεδομένες τις πιέσεις που δέχτηκε η χώρα μας, το αποτέλεσμα ήταν καλό.

Ο κ. Μουζάλας υπογράμμισε ότι η ελληνική πλευρά απέκρουσε την ιδέα δημιουργίας ενός προσφυγικού στρατοπέδου 50.000 έως 60.000 στην Αττική, που θα ήταν επιπλέον των 30.000 προσωρινών θέσεων υποδοχής που σχεδιάζει η ελληνική πλευρά. «Αντ’ αυτού, αποσπάσαμε τις 20.000 θέσεις επιδότησης ενοικίου», προσέθεσε.

Ερωτηθείς για το αν οι εν λόγω θέσεις θα είναι πραγματικά προσωρινές, ο κ. Μουζάλας δεν απάντησε δεσμευτικά, επαναλαμβάνοντας ότι αυτό είναι «ζήτημα δυναμικής» που θα επιδιώξει η Ελλάδα, ώστε να γίνεται αποτελεσματικά και γρήγορα ο διαμοιρασμός προσφύγων στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Πάντως, διαβεβαίωσε ότι δεν βλέπει «έκρηξη» προσφύγων στην Αθήνα, παρά μόνο σε κάποιο ακραίο σενάριο – παραδείγματος χάριν «αν βομβαρδίσουν τη Δαμασκό» – όπου όμως καμία κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να ανταποκριθεί.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από