«Να ξέρουν όλοι ότι η Νέα Δημοκρατία είναι και παραμένει όρθια απέναντι σε μια κυβέρνηση η οποία λόγω ανικανότητας και ανεπάρκειας την οποία επιδεικνύει λίγες εβδομάδες μετά τις εκλογές, έχει δημιουργήσει και πάλι μια αβεβαιότητα, μια αστάθεια τον έλληνα πολίτη», δήλωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης, στο περιθώριο της συνάντησης που είχε με υποστηρικτές της υποψηφιότητας του στις εσωκομματικές εκλογές, στο προεκλογικό του γραφείο στη Θεσσαλονίκη.

«Λίγοι είναι εκείνοι που δεν ανησυχούν σήμερα για το τι και πως θα ξημερώσει και ταυτόχρονα, για εμάς, να σας πω ότι προέχουν τα βήματα τα οποία απαιτούνται: Πρώτον να προχωρήσει άμεσα στην ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών η κυβέρνηση. Να αποσυνδεθεί το συγκεκριμένο ζήτημα από την αξιολόγηση και να προσπαθήσουμε όλοι μαζί ενωμένοι οι Έλληνες έστω και με αυτή την ανεπαρκή κυβέρνηση να πετύχουμε να βγούμε από την κρίση», τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης.

Σε ερώτηση για τις δημοσκοπήσεις που τον δείχνουν πρώτο ο κ. Μεϊμαράκης αρνήθηκε να τοποθετηθεί και παρατήρησε: «Δεν παρακολουθώ τα γκάλοπ, δεν με ενδιαφέρουν αυτά. Εγώ, όπως γνωρίζετε, είμαι ο πρόεδρος της Ν.Δ. θεσμικά και έχουμε μπει σε μια διαδικασία η οποία είναι εσωτερική και αφορά εμάς».

Σχετικά με την κριτική που ασκείται από ορισμένους ότι η Ν.Δ. είχε αποτυχία στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) επισήμανε ότι αντιθέτως είχε πολύ μεγάλη επιτυχία και υπογράμμισε: «Στο ΕΛΚ η Ν.Δ. είχε μια πολύ μεγάλη επιτυχία. Η επιτυχία αυτή ήταν ότι πείσαμε την κ. Μέρκελ ώστε να καταλάβει ότι δεν μπορούν να γίνουν κοινές περιπολίες με την Τουρκία στα σύνορα της Ευρώπης κι ότι απαιτείται να φυλαχθούν αυτά από την ελληνική ακτοφυλακή μαζί με τις ευρωπαϊκές δυνάμεις. Αυτό ήταν η επιτυχία γι αυτό ακριβώς, όπως είδατε, και η κ. Μέρκελ στην ολομέλεια του συνεδρίου του ΕΛΚ μίλησε για φύλαξη συνόρων της Ευρώπης από την ακτοφυλακή δεν μίλησε για κοινές περιπολίες και καταγράφεται θετικά. Ο καθένας μπορεί να ισχυρίζεται ότι θέλει. Εγώ δεν απαντώ σε αυτά. Αυτά είναι το αλατοπίπερο και η παραπολιτική μιλάω τώρα για πολιτική».

Ο κ. Μεϊμαράκης συναντήθηκε με παλιά και νέα στελέχη της Ν.Δ. σε πολύ θερμό κλίμα. Ανάμεσα τους ήταν οι πρώην υπουργοί και υφυπουργοί κυβερνήσεων της Ν.Δ., όπως οι Σωτήρης Κούβελας, Γιώργος Σαλαγκούδης, Αδάμ Ρεγκούζας, Γιώργος Ορφανός, Γιάννης Ιωαννίδης, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, Γιώργος Βλάχος, οι πρώην γενικοί γραμματείς υπουργείων Στράτος Σιμόπουλος, Παναγιώτης Κοκκόρης, ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, ο Μίλτος Τασούλης, ο Σωτήρης Βόσδου, ο Δημήτρης Δαρνάκας, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης κ.α.

Την Τετάρτη ο κ. Μεϊμαράκης θα παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο του «Όχι» στις Σέρρες.