Μέλη της εθνικιστικής «Ομάδας Ε» που δηλώνουν δωδεκαθεϊστές συνελήφθησαν για τις βομβιστικές επιθέσεις της περασμένης εβδομάδας σε Μεσσηνία και Λακωνία.

Πρόκειται για πέντε άντρες, ηλικίας 25, 28, 30, 34 και 52 ετών, που εντοπίστηκαν στην Καλαμάτα, από αστυνομικούς της τοπικής Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας. Ο 52χρονος είναι κάτοικος Καλαμάτας και οι υπόλοιποι κάτοικοι Δράμας και Χαλκιδικής.

Στο κρησφύγετό τους στην Καλαμάτα βρέθηκαν αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί, κυνηγητικά όπλα, τόξα, βαλλίστρες, φυσίγγια και πλήθος άλλων ευρημάτων, που παρουσιάστηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας από την Αστυνομία.

Σύμφωνα με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας και το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, τις πρωινές ώρες της περασμένης Παρασκευής οι δράστες ενεργοποίησαν δύο αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς έξω από το υποκατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος στην Καλαμάτα και στην πλατεία του Μυστρά Λακωνίας, στο άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου.

Αποτέλεσμα των εκρήξεων ήταν να προκληθούν υλικές ζημιές στην πρόσοψη του τραπεζικού υποκαταστήματος και σε τζαμαρία εισόδου απέναντι κτιρίου, ενώ στον Μυστρά να προκληθούν ζημιές στο άγαλμα.

Και στις δύο περιπτώσεις οι δράστες είχαν αναγράψει με μαύρο σπρέι το δελφικό έψιλον, που είναι το σύμβολο της ομάδας τους.Όπως προέκυψε, οι συλληφθέντες τοποθέτησαν τους αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς και πραγματοποίησαν τις εκρήξεις, προκειμένου να «εκπληρώσουν» την ιδεολογική βάση και τον σκοπό της ομάδας που δημιούργησε από το 2009 ο 52χρονος. Σε αυτήν εντάχθηκαν σταδιακά και οι υπόλοιποι συλληφθέντες.

Σε έρευνες στα σπίτια τους, καθώς και σε όχημα που χρησιμοποιούσαν, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν τέσσερις αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί, τέσσερα κυνηγητικά όπλα από τα οποία το ένα με ενσωματωμένο δίποδο και διόπτρα, τρία τόξα και δύο βαλλίστρες, περίπου τρία κιλά νιτρικής αμμωνίας, 2.599 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, 43 βέλη, δύο γεμιστήρες πιστολιού, δύο τσεκούρια, σπαθί, μαχαίρια και σουγιάδες, σιδερογροθιά και δύο γκλομπς, 89 καπνογόνα-βεγγαλικά, 10,2 γραμμ. χασίς, τρεις συσκευές ενδοεπικοινωνίας, ηλεκτρονικοί υπολογιστές και συσκευή αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων, κινητά τηλέφωνα, τρεις κουκούλες τύπου full face, είδη ρουχισμού (φόρμες στρατιωτικού τύπου, γάντια, τζάκετ κ.α.), διάφορα είδη «επιχειρησιακού» εξοπλισμού (θήκες μαχαιριών, ζώνες φυσιγγίων, σακίδια κ.α.), διάφορα έγγραφα και σημειώσεις και δύο οχήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συλληφθέντες ομολόγησαν ότι σκόπευαν να πραγματοποιήσουν και άλλες βομβιστικές επιθέσεις σε κεντρικά κτίρια στην πόλη της Καλαμάτας.

Με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίστηκε σε βάρος τους, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, έκρηξη, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς και παράβασης των νομοθεσιών για τα όπλα, τα βεγγαλικά και τα ναρκωτικά, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ο οποίος τους παρέπεμψε στον ανακριτή.

Η Αστυνομία ερευνά τυχόν συμμετοχή τους σε άλλα παρόμοια αδικήματα.