Αργά το βράδυ της Πέμπτης, δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η απόφαση με την οποία ορίζεται ο αναπληρωτής της πρώην πλέον γενικής γραμματέος δημοσίων εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου.

Σύμφωνα με την απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, η κυβέρνηση αποφασίζει «τον ορισμό ως αναπληρωτή της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων, για το χρονικό διάστημα από τη λήξη της θητείας της Αικατερίνης Σαββαΐδου, μέχρι τον διορισμό του διαδόχου της, τον Μπάκα Ιωάννη του Δημήτριου, υπάλληλο του Κλάδου Π.Ε. Εφοριακών, Προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικής Διοίκησης, της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Σε περίπτωση που ο ορισθείς αναπληρωτής αδυνατεί να εκτελέσει τα καθήκοντά του ή για οποιοδήποτε λόγο παύσει να τα ασκεί, ως αναπληρώτρια, Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, μέχρι τον διορισμό νέου, ορίζεται η Γιαλούρη Ειρήνη του Δημητρίου, υπάλληλος του Κλάδου Π.Ε. Τελωνειακών, Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων και Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης, της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων».

Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι μέχρι να ολοκληρωθούν οι τεχνικές διαδικασίες για να αντικατασταθεί η ηλεκτρονική υπογραφή Σαββαίδου από τα εκκαθαριστικά, η εκτύπωσή τους δεν θα είναι διαθέσιμη μέσω του συστήματος Taxisnet. Δεν επηρεάζεται η διαδικασία εκτύπωσης των εκκαθαριστικών ΕΝΦΙΑ του 2015 τα οποία ούτως ή άλλως υπογράφονται από τον κ. Μπάκα.

Επηρεάζονται όμως άλλα εκκαθαριστικά όπως είναι το πιστοποιητικό του ΕΝΦΙΑ, η φορολογική ενημερότητα, τα εκκαθαριστικά εισοδήματος για το έτος 2012 και μεταγενέστερο όπως και τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ για τα έτη 2012-2014.