Μια καινούργια εφαρμογή για smartphones και tablets, η οποία αναμένεται να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη κυρίως στους οδηγούς, δημιούργησε η Εθνική Ασφαλιστική. Πρόκειται για την εφαρμογή Ethnodigos που διατίθεται δωρεάν σε όλους τους κατόχους συσκευών iOS και Android και η οποία έχει συγκεντρώσει όλες τις υπηρεσίες που μπορεί να ενδιαφέρουν τους οδηγούς και μη, ανεξαρτήτως από το εάν είναι πελάτες ή όχι της Εθνικής Ασφαλιστικής. Στη συγκεκριμένη εφαρμογή είναι συγκεντρωμένες διάφορες υπηρεσίες, όπως π.χ. αυτή της live ενημέρωσης για την κυκλοφορία στους δρόμους, τα πλησιέστερα πρατήρια καυσίμων και ATM, τα εφημερεύοντα νοσοκομεία και φαρμακεία, τα συνεργεία αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, αλλά και τα πλησιέστερα πάρκινγκ με τη χαμηλότερη τιμή.

«Ο Ethnodigos είναι ό,τι πιο σύγχρονο και χρηστικό στην κατηγορία του, ενώ παράλληλα αποτελεί το βασικό εργαλείο ενός ολοκληρωμένου προγράμματος πιστότητας και προσωποποιημένης επικοινωνίας με τους καταναλωτές, με κύριο κανάλι αυτό των κινητών τηλεφώνων» ανέφερε χαρακτηριστικά στη χθεσινή παρουσίαση της εφαρμογής ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής Γιώργος Μαυρόγαλος και πρόσθεσε: «Η εταιρεία επενδύει στην καινοτομία και ενισχύει τις τεχνολογικές υποδομές της με στόχο την αύξηση και βελτίωση των παροχών της προς τους καταναλωτές».

Η εφαρμογή Ethnodigos, που καταλαμβάνει χώρο μόλις 8 ΜΒ στη μνήμη των κινητών τηλεφώνων ή των tablets, είναι ειδικά σχεδιασμένη για να βελτιώσει την καθημερινή μετακίνηση, ενώ προωθεί παράλληλα έναν οικονομικό και ασφαλή τρόπο οδήγησης.

Τα «εργαλεία» της εφαρμογής δεν απευθύνονται μόνο στους οδηγούς αλλά και στο ευρύ κοινό, καθώς παρέχονται χρήσιμες πληροφορίες οι οποίες είναι ταξινομημένες σε τέσσερις κύριες κατηγορίες. Ακόμα, κάθε οδηγός μπορεί να διαπιστώσει μέσω της ίδιας εφαρμογής εάν οδηγεί επικίνδυνα ή όχι.

Οι υπηρεσίες

Σημεία ενδιαφέροντος γύρω μου. Ολοι οι οδηγοί μπορούν πλέον να εντοπίσουν στον χάρτη της περιοχής όπου βρίσκονται σημεία ενδιαφέροντος, όπως συνεργεία αυτοκινήτων, πρατήρια καυσίμων, ATM, νοσοκομεία, φαρμακεία, πάρκινγκ κ.ά.

– Traffic alerts. Μέσω push-notification παρέχεται ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο για την κυκλοφορία στους δρόμους και άλλα έκτακτα γεγονότα, όπως π.χ. απεργίες, ατυχήματα. Επιπλέον, διατίθενται χρήσιμα άρθρα με πληροφορίες που αφορούν την αυτοκίνηση και το αυτοκίνητο.

– Αποθήκευση τοποθεσίας στάθμευσης. Η εφαρμογή κάνει εύκολη την αποθήκευση στον χάρτη της τοποθεσίας στάθμευσης του οχήματος. Η αποθηκευμένη τοποθεσία μένει «στη θέση της» ακόμα και offline, ώστε οι χρήστες να διευκολύνονται και όταν δεν έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Οδική βοήθεια με ένα κλικ. Από τα πιο χρηστικά και καινοτόμα εργαλεία που προσφέρει ο Ethnodigos είναι η δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας με την οδική βοήθεια, μέσα από την εφαρμογή, μόνο με το πάτημα ενός κουμπιού!

Score οδήγησης. Το score οδήγησης είναι ένα εργαλείο – παιχνίδι που βοηθά στη βελτίωση της οδηγικής συμπεριφοράς με έξυπνο και διασκεδαστικό τρόπο. Καταμετρώντας παραμέτρους όπως είναι η επιτάχυνση του αυτοκινήτου, το συχνό φρενάρισμα και οι στροφές που δουλεύει ο κινητήρας στη διάρκεια μιας διαδρομής, o Ethnodigos αναλύει τα αποτελέσματα και παράγει ένα σκορ που κάθε χρήστης μπορεί να το συγκρίνει με άλλους «παίκτες» ή ακόμα και με δικές του προηγούμενες επιδόσεις!

Επίσης, μέσω της εφαρμογής Ethnodigos, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Warply, όλοι οι χρήστες, πελάτες και μη της Εθνικής Ασφαλιστικής, θα διευκολύνονται και στις ηλεκτρονικές συναλλαγές τους με την εταιρεία. Ειδικότερα, στους πελάτες της Εθνικής Ασφαλιστικής η εφαρμογή παρέχει –για πρώτη φορά –τη δυνατότητα εγγραφής τους σε αυτή με το ασφαλιστήριό τους, καθώς και άμεση πρόσβαση στα συμβόλαια αυτοκινήτου και ζωής – υγείας. Παράλληλα, τους παρέχει ενημέρωση για τις καλύψεις τους, τις ζημιές και την ημερομηνία ανανέωσης του συμβολαίου τους, κάτι που μπορούν να κάνουν (και να πληρώσουν) και μέσω του κινητού τηλεφώνου τους.