Ποινικά υπόλογη για δύο αποφάσεις της είναι η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου.

Λίγες ημέρες μετά την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον της για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος, γιατί –κατά την κατηγορία –φέρεται να έδωσε μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο σε τηλεοπτικούς σταθμούς προκειμένου να αποδώσουν στο ελληνικό Δημόσιο το 20% από την αξία των διαφημίσεων, έγινε γνωστό ότι η Σαββαΐδου ελέγχεται από τους εισαγγελείς και για άλλη υπόθεση.

Αυτή τη φορά, μάλιστα, η αξιόποινη πράξη που ερευνάται αφορά το κακούργημα της απιστίας. Αδίκημα για το οποίο η Κατερίνα Σαββαΐδου έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις στους εισαγγελείς Γιάννη Δραγάτση και Αγγελική Τριανταφύλλου.

Η δεύτερη δικογραφία συνδέεται με απόφασή της για την επανεξέταση φορολογικού προστίμου 78 εκατ. ευρώ που είχε επιβληθεί σε εταιρεία, παρά το γεγονός ότι το πρόστιμο είχε επικυρωθεί και από επιτροπή διοικητικής επίλυσης φορολογικών διαφορών. Η επίμαχη απόφαση φέρεται ότι πάγωσε το πρόστιμο.

Η Σαββαΐδου στο αυριανό ραντεβού της με τους εισαγγελείς έχει το δικαίωμα να εμφανιστεί αυτοπροσώπως ή να εκπροσωπηθεί από πληρεξούσιο δικηγόρο. Σε κάθε περίπτωση αναμένεται να ζητήσει, όπως έχει εκ του νόμου δικαίωμα, προθεσμία ώστε να λάβει γνώση του φακέλου και να μπορέσει να αντικρούσει την πράξη που τη φέρνει αντιμέτωπη με τις εισαγγελικές Αρχές.

Με βάση το αποδεικτικό υλικό της προκαταρκτικής εξέτασης και την παροχή των εξηγήσεων που θα δώσει η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, οι εισαγγελείς θα καθορίσουν τα επόμενα βήματά τους για την περαιτέρω ποινική μεταχείριση της Σαββαΐδου.