Ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι έκανε μια ασυνήθιστη προσωπική επίθεση σε αξιωματούχο της Ευρωπαϊκής Ενωσης σήμερα Παρασκευή, κατηγορώντας τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ ότι προσέβαλε τους Ιταλούς με τις δηλώσεις του περί προσφύγων.

Φεύγοντας από τη Σύνοδο Κορυφής στην οποία προήδρευσε ο Τουσκ, ο Ρέντσι ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για τις δηλώσεις την περασμένη εβδομάδα του αξιωματούχου της ΕΕ και πρώην πρωθυπουργού της Πολωνίας, ο οποίος έβαλε την Ιταλία στην ίδια κατηγορία με την Ουγγαρία ως μέλη της ΕΕ που είχαν παραβιάσει κανόνες της Ενωσης στο θέμα των προσφύγων.

«Αυτό που είπε ο πρόεδρος Τουσκ έδειξε λίγο σεβασμό για τις προσπάθειες των Ιταλών», είπε ο Ρέντσι, προσθέτοντας ότι η Ιταλία, που έχει δεχθεί πολλούς μετανάστες επί πολλά έτη, έχει δώσει «μαθήματα πολιτισμού και γενναιοδωρίας» σε άλλες χώρες της ΕΕ.

Ιταλοί διπλωμάτες ανέφεραν ότι η κριτική του Τουσκ ήταν ιδιαίτερα οδυνηρή γιατί συσχέτισε την Ιταλία με την Ουγγαρία, της οποίας η ακροδεξιά κυβέρνηση έχει χτίσει συρματοπλέγματα για να κρατήσει τους μετανάστες έξω από τη χώρα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από