Διαδήλωση συμπαράστασης στον κουρδικό και τουρκικό λαό μετά την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα το Σάββατο διοργανώνεται σήμερα 18:30 στο Σύνταγμα από φορείς και οργανώσεις με κάλεσμα μέσω facebook.

Η ανακοίνωση για τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα σήμερα αναφέρει:

«Όπως είναι γνωστό στη διεθνή κοινή γνώμη οι εχθροί των λαών της Τουρκίας πραγματοποίησαν επίθεση σε μία μαζική συγκέντρωση που γινόταν σε κεντρικό σημείο της Άγκυρας. Μέχρι στιγμής οι ανακοινώσεις λένε ότι ο αριθμός των δολοφονημένων είναι 86 και οι τραυματίες εκατοντάδες.

Η κυβέρνηση της Άγκυρας και ο Ταγίπ Ερντογάν έχουν κηρύξει πόλεμο ενάντια σε κάθε αντιπολίτευση και φωνή που απαιτεί ελευθερία και δημοκρατία.

Ο Ερντογάν και η κυβέρνησή του προσπαθούν να κρατηθούν στην εξουσία με φασιστική τρομοκρατία και μαζικές δολοφονίες. Γι’ αυτό το σκοπό μετατρέπουν τη χώρα σε λίμνη αίματος. Όμως ο ηρωικός αγώνας, όποιο και να είναι το αντίτιμο θα συνεχιστεί.

Ο αγώνας των λαών της Τουρκίας έχει ανάγκη την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή σας. Καλούμε λοιπόν όλους και όλες στη διαδήλωση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12/10 στις 6:30 μ.μ. στο Σύνταγμα.

Κούρδοι και Τούρκοι πολιτικοί πρόσφυγες και μετανάστες».