Το μεγαλύτερο – και πιο ενδιαφέρον από πλευράς εκθεμάτων – σαλόνι αυτοκινήτου στην Ασία είναι αυτό του Τόκιο. Το συγκεκριμένο σαλόνι Αυτοκινήτου έχει γίνει σημείο αναφοράς των νέων τεχνολογικών και των πρωτότυπων μοντέλων. Η Nissan αναμένεται να έχει στο 44ο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο, ένα πληθωρικό σε κόνσεπτ και εμπορικά μοντέλα, όπου οι πύλες του ανοίγουν στις 30 Οκτωβρίου.

Το ενδιαφέρον όλων θα κεντρίσει το Teatro for Dayz, ένα πρωτότυπο όχημα που σηματοδοτεί μια νέα κατεύθυνση στην τεχνολογία των κινητών επικοινωνιών και των social media. Σχεδιασμένο ειδικά για την νέα “ψηφιακή γενιά” της Ιαπωνίας, το πρωτότυπο αυτό όχημα αποτελεί μια “πηγή” ανταλλαγής και μετάδοσης δεδομένων και πληροφοριών στον ψηφιακό κόσμο, όπου από τις επενδύσεις στις πόρτες μέχρι και τα καθίσματα, η ψηφιακή τεχνολογία είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. ToTeatro for Dayz δ είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητο, βασισμένο στην πλούσια εμπειρία της Nissan στον τομέα αυτό.

Επίσης, θα παρουσιαστεί και το concept 2020 Vision Gran Turismo, ένα σούπερ καρ μοντέλο που διαμορφώθηκε σε συνεργασία με την Polyphony Digital Inc., δημιουργό του video game Gran Turismo για το PlayStation. Στόχος την Nissan είναι να δείξει ότι η εικονική πραγματικότητα των video games μπορεί να μετουσιωθεί σε ένα πραγματικό supercar !

Εκτός των παραπάνω, στο Σαλόνι του Τόκιο θα παρουσιαστούν συνολικά 20 αυτοκίνητα της Nissan, μεταξύ των οποίων το GripZ Concept, αλλά και μια υβριδική έκδοση του X-TRAIL.