«Το βίντεο από τη συνεδρίαση της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής Νίκαιας αποκαλύπτει για μία ακόμα φορά τον ρόλο της ως μια νεοναζιστική εγκληματική οργάνωση. (..) Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία ούτε για την ιεραρχική δομή της ΧΑ, ούτε για τον εγκληματικό της χαρακτήρα» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ για το βίντεο στο οποίο εμφανίζεται ο πυρηνάρχης της ΧΑ στη Νίκαια Ν.Πατέλης να λέει: «Ό,τι κινείται, σφάζεται».

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζεται:

«Το βίντεο από τη συνεδρίαση της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής Νίκαιας αποκαλύπτει για μία ακόμα φορά τον ρόλο της ως μια νεοναζιστική εγκληματική οργάνωση.

»Η πρόσφατη ανάληψη της πολιτικής ευθύνης της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από τον αρχηγό της ΧΑ, Νίκο Μιχαλολιάκο, συμπληρώνεται από τις απεχθείς εικόνες της συνεδρίασης της τοπικής οργάνωσης, που από το 2012 φαίνεται ξεκάθαρα ότι προετοιμαζόταν για οργανωμένα δολοφονικά πογκρόμ.

»Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία ούτε για την ιεραρχική δομή της ΧΑ, ούτε για τον εγκληματικό της χαρακτήρα. "Ό,τι κινείται, σφάζεται", ήταν η εντολή που ακούγεται από τον πυρηνάρχη της Νίκαιας, Ν. Πατέλη, ο οποίος συμπληρώνει ότι αναμένει την εντολή από τα υψηλότερα κλιμάκια της ΧΑ, τον βουλευτή Ηλ. Λαγό.

»Οι ψευδεπίγραφες φιλολαϊκές κραυγές της ηγεσίας της ΧΑ στη Βουλή δεν μπορούν να ξεγελάσουν την ελληνική κοινωνία. Όλοι αυτοί θα κληθούν σύντομα να λογοδοτήσουν στο δικαστήριο και να δώσουν απαντήσεις για τη δομή και τη λειτουργία της οργάνωσης.

»Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να παλεύει για την εξάλειψη των αιτιών που έστρωσαν τον δρόμο στην ανάδυση των νεοναζιστών μαζί με το αντιφασιστικό κίνημα και κάθε δημοκρατικό πολίτη.»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από