Και με δράκο και χωρίς
Ακουγα τον πρόεδρο Αλέξη να ομιλεί για ιδιωτικοποιήσεις και αξιοποίηση της κρατικής περιουσίας προχθές το βράδυ στη Βουλή και μέσα μου γελούσα (απέξω μου όχι, δεν ήθελα να προκαλέσω γύρω ένα σωρό συριζαίους). Ποιες ιδιωτικοποιήσεις, και ποια αξιοποίηση της δημόσιας υπηρεσίας, με αυτή τη Δημόσια Διοίκηση και αυτή τη Δικαιοσύνη.
Θυμήθηκα το παράδειγμα της «αξιοποίησης» του  γκολφ  Αφάντου Ρόδου (η Αφάντου είναι περιοχή, μη  σκεφθεί κανείς κάτι άλλο). Πάνω από σαράντα χρόνια προσπαθεί το ελληνικό Δημόσιο να δώσει προς  «αξιοποίηση» το γκολφ αυτό και τον περιβάλλοντα χώρο, όλο επενδυτές αναζητάει, αλλά ακόμη και όταν τους βρίσκει, κάτι γίνεται και στο τέλος παραμένει αναξιοποίητο.
Το τελευταίο επεισόδιο στο σίριαλ, κάτι σαν κερασάκι  που μπαίνει τελευταίο στην κορυφή μιας τούρτας, είναι η απόφαση του 5ου Τμήματος του ΣτΕ το οποίο  ματαίωσε την παραχώρηση του χώρου σε δύο επενδυτές διότι, λέει, βρήκε 31,6 στρέμματα παραλίας με διαφορετικό χαρακτήρα χρήσης - λόγος επαρκής για να απορρίψει το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίου Ακινήτου (ΕΣΧΑΔΑ) που είχε υποβάλει το ΤΑΙΠΕΔ.
Γνωστά είναι αυτά, τα κάνει κάτι τέτοια το 5ο Τμήμα του ΣτΕ (εδώ πριν από χρόνια διέκοπτε επί μία πενταετία συνεχώς τον περιφερειακό Υμηττού γιατί στο ύψος του Δημοκρίτου κατοικούσε ένας αντιπρόεδρός του και δεν ήθελε να τον ενοχλούν τα αυτοκίνητα...), αλλά το θέμα είναι τι κάνει η πολιτεία απέναντι σε αυτά.
Πληροφορήθηκα λοιπόν ότι το ΤΑΙΠΕΔ θα υποβάλει καινούργιο σχέδιο, διορθώνοντας το λάθος με τα 31,6 στρέμματα παραλίας. Αλλά για να το υποβάλει πρέπει να συνυπογραφεί αυτό από ένα όργανο το οποίο αποτελούν οι συναρμόδιοι γενικοί γραμματείς των υπουργείων (εμπλέκεται σχεδόν το σύνολο των υπουργείων, πρέπει να επισημάνω, τονίζοντας εκ παραλλήλου τον θρίαμβο της ακατάβλητης ελληνικής γραφειοκρατίας). Αλλά τέτοιο όργανο δεν υπάρχει. Για την ακρίβεια ποτέ δεν υπήρξε, δεν συγκροτήθηκε από τον περασμένο Ιανουάριο, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση. Τώρα γίνεται μια προσπάθεια μήπως και στο τέλος ευοδωθεί. Εως να συμβεί αυτό (μήνες, προβλέπω...), το Αφάντου παραμένει αναξιοποίητο και οι εξαγγελίες του προέδρου Αλέξη για επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων παραμύθια για μικρά παιδιά. Με ή χωρίς δράκο, αδιάφορο...
Ο ειρηνοποιός
Μια όμορφη ιστορία, από τις τόσες που εκτυλίσσονται καθημερινά στο έρεβος του Διαδικτύου, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αρκετοί τυχεροί - μεταξύ αυτών και κολλητός μου φίλος ο οποίος μου τη διηγήθηκε - αλλά όχι εγώ. Εκείνη την ώρα ήμουν στον αέρα του ΒΗΜΑ FM, και μου ήταν αδύνατον να παρακολουθήσω το έργο - εντάξει, είπαμε, είμαστε ικανοί για πολλά, αλλά όχι για όλα...
Πρωταγωνιστές, αφενός ο φύσει και θέσει στρατάρχης των Ενόπλων Δυνάμεων πρόεδρος Πάνος (Καμμένος) και αφετέρου ο γιος τού σεβαστού (στην παναθηναϊκή οικογένεια, και όχι μόνο) Παύλου Γιαννακόπουλου, Δημήτρης.
Αφορμή αποτέλεσε ανάρτηση υπό τον πολλά... υποσχόμενο τίτλο «Ο Καμμένος, η βίλα της Ικαρίας και η πάταξη της διαφθοράς» σε site συμφερόντων Γιαννακόπουλου. Αφορούσε το γνωστό θέμα της βίλας της πεθεράς Καμμένου στην Ικαρία και τα διάχυτα δημοσιεύματα ότι αυτή χτίστηκε με επιδοτήσεις, για να λειτουργήσει ως ξενώνας.
Η απάντηση Καμμένου ήταν άμεση: επιτέθηκε στους διαχειριστές του site με τον κλασικό... καμμένο τρόπο - απειλώντας με αγωγές, μηνύσεις, συλλήψεις κ.λπ. Και κορύφωσε, επιτιθέμενος κατά του αφεντικού τους (του υιού Γιαννακόπουλου δηλαδή), κάνοντας λόγο για κασέτες που διαθέτει σε βάρος του, και άλλα τέτοια  υπέροχα, και τόσο μα τόσο συνηθισμένα στην καθημερινότητα και των δυο.
Δύο ώρες μετά, αναζητώντας στο site το θέμα «Ο Καμμένος, η βίλα της Ικαρίας και η πάταξη της  διαφθοράς» δεν έβρισκες τίποτε. Ούτε και στο site Καμμένου υπήρχε κάτι. Τι μαγικό συνέβη και χάθηκαν όλα τα ντοκουμέντα αυτού του ωραίου event που μας αποδεικνύει ότι μια αθάνατη αξία αυτής της χώρας είναι το «κράτα με, να σε κρατώ»;
Ενα πουλάκι (από αυτά που πετούν επίμονα πάνω από το κεφάλι μου...) μου είπε ότι παρενέβη ως από μηχανής θεός ο «συνομιλών μόνο με τον Θεό» υπουργός Παππάς, ο οποίος ζήτησε / παρεκάλεσε / υπέδειξε / απαίτησε να σταματήσει αυτός ο «αδελφοκτόνος» καβγάς, επιπέδου «τα λερωμένα τ' άπλυτα, τα παραπεταμένα, μάσ' τα και φύγε φίλε μου, δεν κάνεις πια για μένα» (αθάνατο, Τσιτσάνης...).
Οπερ και εγένετο - διότι Παππάς έφα, και τα σκυλιά δεμένα!
Global Ζωή
Στο μεταξύ μεταφέρω είδηση, η οποία φανερώνει ότι η πρόεδρος Ζωή εζήλωσε δόξαν global Γιώργου. Καθά πληροφορούμαι εκτάκτως από το Λονδίνο, η λατρεμένη πρόεδρος της καρδιάς μας, Ζωή, 10 Δεκεμβρίου στις 6.30 p.m. (μετά μεσημβρίαν σημαίνει αυτό) μιλάει στο περίφημο LSE (London School of Economics αδέλφια) προσκεκλημένη του Κέντρου Μελετών Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του πανεπιστημίου, και ειδικότερα της υπεύθυνης του κέντρου κυρίας Μαργκό Σάλομον.
Η εκδήλωση θα γίνει στο αμφιθέατρο Σεΐχ Ζαΐντ, και η  πρόεδρος Ζωή θα μιλήσει για θέματα που παίζει στα δάχτυλα φυσικά: τα ανθρώπινα δικαιώματα στην εποχή της οικονομικής κρίσης.
Προειδοποιώ ότι η είσοδος στην εκδήλωση είναι μόνο με προσκλήσεις, ότι θα προτιμηθούν οι φοιτητές του πανεπιστημίου, και πως διαβλέπω ότι θα γίνει μέγας... πανικός! Διότι μετά το πέρας της ομιλίας της θα απαντήσει και σε ερωτήσεις φυσικά για την Ελλάδα, τον Τσίπρα, το Μνημόνιο, το επονείδιστο και παράνομο  χρέος κ.λπ. κ.λπ.
Ποιος δεν (θα) θέλει να ακούσει την πρόεδρο Ζωή; Τι είπατε; Τίιιιι είπατε;
Ελληναράδικο δαιμόνιο
Από την άλλη, ποιος λέει ότι το ελληνικό κράτος δεν λειτουργεί; Οτι τα όργανά του είναι της πλάκας; Και πως τα σύνορα της χώρας είναι ένα γιγαντιαίο... σουρωτήρι; Χθες στη Μυτιλήνη έδειξε τα... δόντια του, να πειστεί και ο τελευταίος δύσπιστος ότι «μωρέ άμα θέλουν, παπάδες κάνουν»!
Κυβερνητικοί φωστήρες που έχουν πάντα την άποψη  ότι οι Φράγκοι παραμένουν... κουτόφραγκοι, φόρτωσαν με τη μία 7.500 πρόσφυγες σε τέσσερα καράβια και τους έστειλαν Πειραιά, να μην τους δει ο καγκελάριος της Αυστρίας Φάιμαν που θα επισκεπτόταν το μεσημέρι  το νησί μαζί με τον Τσίπρα. Ηθελαν να του δείξουν  πόσο άψογα λειτουργούν όλα: υποδοχή, ταυτοποίηση, καταυλισμός.
Και δεν είναι μόνο αυτό που αποδεικνύει την απαράμιλλη εξυπνάδα, αλλά και πονηριά του Ελληνα: είναι ότι ταυτόχρονα αστυνομικές δυνάμεις απώθησαν εκτός πόλης προς τα βόρεια άλλες 10.000 πρόσφυγες, να μην τους συναντήσει ο Φάιμαν και του έρθει επιτόπου «ντουβρουτζάς».
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές μου, κατευθύνονταν προς την πόλη άλλες 6.000 πρόσφυγες άρτι αφιχθέντες στα βόρεια παράλια του νησιού, βοηθούσης και της χθεσινής καλοκαιρίας.
Ετσι ο μεν Φάιμαν που τον πιάσαμε κορόιδο (παιδί μου, ο Ελληνάρας δεν παίζεται σε κάτι τέτοια...) έφυγε με τις καλύτερες των εντυπώσεων, η δε Μυτιλήνη κέρδισε επαξίως τον χαρακτηρισμό «ελληνική Λαμπεντούζα»!
Κρύψτε τα παιδιά
Είδηση για ενήλικους αναγνώστες: Ο (αυτο)αποκαλούμενος «γέροντα η ευχή» Νίκος Νικολόπουλος με ενημέρωσε χθες το απόγευμα ότι σήμερα στις 7 το απόγευμα θα είναι προσκεκλημένος στην εκπομπή Μπογδάνου στον ΣΚΑΪ. Με μια εκπομπή, όπως μου έστειλε γραπτώς με μήνυμα, με πολλά xxxx, ήτοι «αυστηρώς ακατάλληλη»!
Ωχ και πάλι ωχ, και «πού σε πονεί και πού σε σφάζει» όπως λέμε και στην Ηπειρο...
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από