Η Michelin θα συνεχίσει να είναι ο αποκλειστικό προμηθευτής ελαστικών στην Formula E μέχρι το τέλος της περιόδου 2018/2019. Αυτό αποφάσισε η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA) για τον εφοδιασμό με ελαστικά του Πρωτάθληματος των ηλεκτροκίνητων μονοθέσιων.

Η Michelin κατάφερε να είναι ο τεχνικός συνεργάτης της Formula E με βασικά ατού την τεχνογνωσία της στον σχεδιασμό και την κατασκευή ελαστικών υψηλών επιδόσεων που να είναι και ενεργειακά αποτελεσματικά.

« Είμαστε ενθουσιασμένοι που μας επέλεξε ακόμη μια φορά η FIA και που μπορούμε έτσι να συνεχίσουμε να συμμετέχουμε σε αυτό το πρωτάθλημα, στην ίδρυση του οποίου συνέβαλε η Michelin », δήλωσε ο διευθυντής της Michelin Motorsport. « Η Formula E είναι ένα καταπληκτικό εργαστήριο καινοτομίας για την βιώσιμη κινητικότητα στην πόλη, που αξιοποιεί ο Όμιλός μας.»

Τα ελαστικά Michelin Pilot Sport EV που χρησιμοποιούν τα μονοθέσια είναι εξοπλισμένα με ελαστικά διαμέτρου 18 ιντσών, που διακρίνονται για τις καλύτερες επιδόσεις ενώ χάρη στο σκαλισμένο πέλμα τους προσφέρουν πολύ καλές επιδόσεις στο στεγνό και στο βρεγμένο δρόμο. Τέλος, οι πιλότοι χρησιμοποιούν ένα σετ ελαστικών για τα δοκιμαστικά και για τον αγώνα.