Η αυτόνομη οδήγηση αναμένεται να απασχολήσει ακόμη περισσότερο την Volvo Cars , η οποία στο πλαίσιο του προγράμματος Drive Me, παρουσιάζει ένα ασφαλές και ευκολονόητο περιβάλλον χρήστη που ουσιαστικά θα κάνει ακόμη πιο εύκολη τη ζωή των οδηγών γύρω από τη λειτουργία της αυτόνομης οδήγησης.

Άλλο ένα σημαντικό νέο είναι ότι ο «Αυτόματος Πιλότος IntelliSafe» της Volvo θα είναι διαθέσιμος για πρώτη φορά σε εκατό νέα Volvo XC90 που θα παραχωρηθούν για το πρόγραμμα Drive Me στο Γκέτεμποργκ, έδρα της Volvo Cars, το 2017.

Εκείνη την χρονιά εκατό αυτόνομα οδηγούμενα Volvo θα διατεθούν σε οικογένειες και σε ανθρώπους που μετακινούνται σε σταθερή βάση γύρω από το Γκέτεμποργκ, για χρήση σε καθημερινές συνθήκες. Τα αυτοκίνητα θα οδηγούνται αυτόνομα για περίπου 50 χιλιόμετρα σε επιλεγμένους δρόμους.

Σήμερα, η Volvo Cars προσφέρει τον «Αυτόματο Πιλότο IntelliSafe», που να είναι πρωτίστως ασφαλής στη λειτουργία του και ιδιαίτερα φιλικός στη χρήση. Το τελευταίο ενισχύεται από την λειτουργία αυτόνομης οδήγησης, η οποία ενεργοποιείται και απενεργοποιείται με ειδικά σχεδιασμένα paddles στο τιμόνι.

Πως θα λειτουργεί

Εισερχόμενο σε μια διαδρομή όπου η λειτουργία αυτόνομης οδήγησης είναι διαθέσιμη, το αυτοκίνητο εμφανίζει στον οδηγό ένα μήνυμα ότι ο «Αυτόματος Πιλότος» είναι έτοιμος. Την ίδια στιγμή, οι φωτεινές ενδείξεις στα paddles του τιμονιού αρχίζουν να αναβοσβήνουν. Ο οδηγός τραβά προς το μέρος του τα δύο paddles ταυτόχρονα, για να ενεργοποιήσει την αυτόνομη λειτουργία. Τότε οι ενδείξεις στα paddles σταματούν να αναβοσβήνουν και παραμένουν συνεχώς φωτεινές σε πράσινο χρώμα, ενώ ο Αυτόματος Πιλότος επιβεβαιώνει ότι το αυτοκίνητο έχει αναλάβει την οδήγηση και την εποπτεία της κυκλοφορίας.

Όταν η αυτόνομη οδήγηση δεν είναι πλέον διαθέσιμη, ο οδηγός ειδοποιείται να αναλάβει πάλι τον έλεγχο και να συνεχίσει το ταξίδι.