Το σκάνδαλο της VW με το παραποιημένο λογισμικό φαίνεται να παίρνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις αφού όπως αποκαλύπτει γερμανική εφημερίδα συνεργάτες της γερμανικής φίρμας γνώριζαν το θέμα με το παραποιημένο λογισμικό.

Ήδη, η γερμανική εταιρεία απειλείται από τσουνάμι αγωγών στη Γερμανία αλλά και από ολόκληρο τον κόσμο και από πελάτες που έχουν αγοράσει ένα από τα μοντέλα που φορούν τον κινητήρα με το πειραγμένο λογισμικό το οποίο έκρυβε τις πραγματικές εκπομπές ρύπων. Σύμφωνα με την Bild, πολλοί συνεργάτες και μηχανικοί της VW συμμετείχαν στην εγκατάσταση του λογισμικού που παραποιούσε τα δεδομένα των αναγραφόμενων τιμών ρύπων.

Με κομμένη την ανάσα περιμένουν εκατομμύρια αγοραστές VW, Audi και των άλλων φιρμών του γκρούπ VW τις νέες μετρήσεις που θα κάνουν οι αμερικανικές αρχές προστασίας του περιβάλλοντος στα συγκεκριμένα μοντέλα.

Αύριο, ο νέος πρόεδρος της VW, Ματίας Μίλερ αναμένεται να έχει συνάντηση με τους εργαζόμενους ενώ την Τετάρτη είναι προγραμματισμένη σύσκεψη με το διοικητικό συμβούλιο.