Τουλάχιστον 39 άμαχοι, ανάμεσά τους οκτώ παιδιά και οκτώ γυναίκες, έχουν σκοτωθεί από τις αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιεί τις τελευταίες τέσσερις ημέρες η Ρωσία στη Συρία, ανέφερε σήμερα, Σάββατο, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο σκοτώθηκαν 14 μαχητές –12 από την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος γύρω από την πόλη Ράκα και δύο από το Μέτωπο Νούσρα που συνδέεται με την Αλ Κάιντα.

Ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντελραχμάν δήλωσε ότι ο απολογισμός περιλαμβάνει μόνο τους επιβεβαιωμένους θανάτους.

Την Πέμπτη, ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε απορρίψει τις αναφορές της εξόριστης συριακής αντιπολίτευσης για θανάτους αμάχων στις αεροπορικές επιδρομές στο έδαφος της Συρίας, κάνοντας λόγο για «πόλεμο προπαγάνδας».

Νωρίτερα το Σάββατο, το ρωσικό υπουργείο Αμυνας ανέφερε ότι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές κατέστρεψαν μία θέση διοίκησης της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος κοντά στη Ράκα, προπύργιο της τζιχαντιστικής οργάνωσης στη βορειοανατολική Συρία.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τις τελευταίες 24 ώρες, ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν περισσότερες από 20 πτήσεις με στόχο εννέα εγκαταστάσεις του Ισλαμικού Κράτους.