Περονόσπορος των ποδοσφαιριστών έχει πλήξει την Μπαρτσελόνα, που βλέπει τις επιλογές της να περιορίζονται επικίνδυνα μετά τον τραυματισμό και του Αντρες Ινιέστα.

Σε διάστημα ογδόντα ημερών 13 παίκτες των Μπλαουγκράνα έχουν υποστεί 15 τραυματισμούς, εκ των οποίων οι εννέα είναι μυϊκοί.

Ο νέος τραυματισμός του Ινιέστα στους προσαγωγούς θα τον κρατήσει εκτός αγωνιστικών χώρων τρεις-τέσσερις εβδομάδες και έρχεται να προστεθεί σε αυτούς των Ντάγκλας Περέιρα, Τζόρντι Αλμπα, Αντριάνο, Ντάνι Αλβες, Σέρτζι Ρομπέρτο, Μπράβο, Φερμάλεν, Νεϊμάρ, Σάντρο Ραμίρες, Ραφίνια και φυσικά του Λιονέλ Μέσι.

Αυτή τη στιγμή εκτός του Ινιέστα νοκάουτ έχουν τεθεί οι Μέσι, Αντριάνο, Ραφίνια, Μπράβο και Φερμάλεν.

Το σοβαρότερο πρόβλημα εντοπίζεται στη μεσαία γραμμή και την επίθεση και το βάρος καλούνται τώρα να σηκώσουν οι Σουάρες και Νεϊμάρ με συμπαραστάτες τους νεαρούς Σάντρο Ραμίρες και Μουνίρ.

Ουδέν κακόν αμιγές καλού, πάντως, για τους πιτσιρικάδες της Μασία στους οποίους αναγκάζεται να στραφεί ο Λουίς Ενρίκε.

Στη χθεσινή προπόνηση συμμετείχαν έξι από αυτούς, οι Σαμπέρ, Μπαμπούνσκι, Κόστα, Καμέρα, Αϊτορ, ενώ ο Σέρτζι Ρομπέρτο θεωρείται η αποκάλυψη της φετινής σεζόν με τις εντυπωσιακές εμφανίσεις του ως βασικός από τη στιγμή που τραυματίστηκε ο Ντάνι Αλβες.

Περισσότερο από τους τραυματισμούς, τον Λουίς Ενρίκε αλλά και τους ποδοσφαιριστές απασχολούν οι αποδοκιμασίες που ακούστηκαν στο Καμπ Νου, ενόσω η Μπάρτσα βρισκόταν πίσω στο σκορ στον αγώνα με τη Λεβερκούζεν.

«Χρειαζόμαστε μεγαλύτερη υποστήριξη από τους φιλάθλους όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά» ήταν η θέση του Λουίς Ενρίκε.