Μπορεί να μπήκε το φθινόπωρο αλλά οι τελευταίες –και καλύτερες- σοδειές λαχανικών του καλοκαιριού περιμένουν να μπουν στην κουζίνα μας… Η συγκεκριμένη απολαυστική συνταγή είναι δημιουργία του Chef Σταμάτη Μαρμαρινού, ο οποίος ενθουσιάζει το κοινό του στο Poseidonion Grand Hotel στις Σπέτσες!

Υλικά

1 μεσαίο κολοκύθι, κομμένo σε ροδέλες

3 αυγά χτυπημένα

2 κ.σ. ελαιόλαδο

2-3 κ.σ. βασιλικό κομμένο σε λωρίδες

50 γραμ. ανθότυρο

1 κολοκυθοανθός

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε τηγάνι και μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τις ροδέλες κολοκυθιού, αλάτι και φρεσκοτριμένο μαύρο πιπέρι. Τηγανίζουμε για περίπου 5 λεπτά μέχρι τα κολοκύθια να ροδίσουν.

Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά, στα οποία έχουμε προσθέσει αλάτι και πιπέρι. Μόλις αρχίσουν να ψήνονται τα αυγά και να δημιουργείται η ομοιόμορφη στερεή βάση, γυρίζουμε με τη βοήθεια μιας σπάτουλας την ομελέτα μας και ψήνουμε για 2 λεπτά ακόμα.

Σερβίρουμε στο πιάτο και βάζουμε το ανθότυρο σπασμένο σε κομμάτια και τον κολοκυθοανθό μαριναρισμένο σε λίγο ελαιόλαδο και τον βασιλικό.

Chef Σταμάτης Μαρμαρινός

Το καλοκαίρι που μας πέρασε ο Chef Σταμάτης Μαρμαρινός είχε αναλάβει το τιμόνι στις κουζίνες του μεγαλοπρεπούς Poseidonion Grand Hotel, ενός από τα ιστορικότερα ξενοδοχεία της χώρας. Ως Head Chef ήταν το νέο πρόσωπο πίσω από το απαιτητικό έργο της επιμέλειας των μενού των εστιατορίων του ξενοδοχείου Library Brasserie (άνοιξε στις 17 Μαρτίου) και του On the Verandah που ξεκίνησε τη λειτουργία του στις αρχές Ιουνίου.

Με πολυετή εμπειρία σε κορυφαία εστιατόρια όπως το Βαρούλκο και το 1.800 στη Σαντορίνη, αλλά και εστιατόρια πολυτελών ξενοδοχείων όπως του Myconian Ambassador στη Μύκονο και το Aqua Blu στην Κω, γνωρίζει καλά την τέχνη της γαστρονομίας αλλά και το υψηλό επίπεδο απαιτήσεων στην κουζίνα, έχοντας πάντα ως κύριο στόχο να ανεβάζει τον πήχη ακόμη πιο ψηλά με τις δημιουργίες του.

Με πρώτες ύλες από το βιολογικό μποστάνι του ξενοδοχείου, που δεν σταματούν στα ολόφρεσκα λαχανικά αλλά περιλαμβάνουν από βιολογικά αυγά μέχρι aloe vera, ο Σταμάτης Μαρμαρινός δημιουργεί για τους επισκέπτες του Poseidonion Grand Ho-tel γεύσεις αληθινές και γήινες, με προϊόντα βγαλμένα από τη Σπετσιώτικη γη αλλά και από την ευρύτερη περιοχή του Αργολικού κάμπου καθώς και της υπόλοιπης χώρας. Παντρεύει την παράδοση με τις νέες τεχνικές και συνθέτει πιάτα με καθαρές γεύσεις που μυρίζουν Μεσόγειο.