H Ford ποντάρει σε ένα νέο όνομα: Vignale! Πρόκειται για τις πολυτελείς εκδόσεις των γνώριμων μοντέλων της Ford, αρχής γενομένης από το Mondeo. Το Mondeo Vignale συνοδεύεται από ένα πλούσιο εξοπλιστικό πακέτο, με ακόμη πιο ποιοτικά στάνταρ αλλά και από μια σειρά αναβαθμισμένων υπηρεσιών, που έχουν «χτιστεί» αποκλειστικά για τους κατόχους των μοντέλων που φέρουν το «συνοδευτικό» Vignale. Η πρώτη παρουσίαση επί ελληνικού εδάφους αφορούσε το Mondeo Vingale.

Το Ford Mondeo Vignale σε γοητεύει από την πρώτη στιγμή με τον στάνταρ πλούσιο εξοπλισμό του, που παραπέμπει σε ανέσεις «business class:. Περιλαμβάνει κατευθυνόμενους προβολείς Ford Dynamic LED, δερμάτινη επένδυση σε ταμπλό και κεντρική κονσόλα, διάστικτα δερμάτινα καθίσματα, θερμαινόμενα με 10 ηλεκτρικές ρυθμίσεις κ.α.

Μια αίσθηση της διαφορετικότητας του Mondeo Vignale δίνεται από το γεγονός ότι η Ford …επένδυσε πάνω από 2 χρόνια για να σχεδιάσει και να τελειοποιήσει τα καθίσματα, τα οποία είναι χειροποίητα δερμάτινα και χρειάζονται 110% περισσότερο δέρμα για μεγαλύτερη κάλυψη καθώς και 50% περισσότερο χρόνο ραψίματος.

Το πακέτο υποβήθησης του οδηγού στηρίζεται στο σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας, το Lane Departure Warning, που είναι το σύστημα Προειδοποίησης διατήρησης λωρίδας, το σύστημα αυτόματης εναλλαγής φώτων Auto High Beam, σύστημα αναγνώρισης οδικών σημάτων TSR, σύστημα ελέγχου επαγρύπνησης οδηγού κ.α.

Επίσης, οι εμπρός επιβάτες –κάτι που δοκιμάσαμε αρκετά στην πρώτη οδηγική μας εμπειρία με το νέο Mondeo Vignale – είναι η λειτουργία μασάζ Active Motion, που στηρίζεται σε 11 μαξιλαράκια τα οποία κάνουν μασάζ στους μηρούς, πίσω και το κάτω τμήμα της πλάτης.Επίσης, κάθε Ford Vignale φέρει αποκλειστικό λογότυπο Vignale, εμπνευσμένο από τον κορυφαίο σχεδιαστή Alfredo Vignale.

Στα συν σημειώστε τη μοκέτα που είναι πιο παχιά, ενώ εξαιρετική δουλειά έχει γίνει στην ηχομόνωση ( μπαίνει στο εσωτερικό και νιώθεις τη στιγμή που κλείνεις την πόρτα να απομονώνεις πλήρως τους εξωτερικούς θορύβους) ενώ δεν ξεχνάμε και το βελτιωμένο ηχοσύστημα σε συνεργασία με την Sony, με σύστημα Active Noise Cancellation (ηχητικά κύματα αντίθετης φάσης που αποσβένουν το θόρυβο)

Το Ford Vignale Mondeo προσφέρεται με τα εξής μοτέρ: βενζινοκινητήρα 2.0 EcoBoost με 203 ή 240 ίππους στην πιο ισχυρή έκδοση, τον TDCi diesel, και τον υβριδικό βενζινο-ηλεκτρικός κινητήρα 187 ίππων.

Η ενεργητική ασφάλεια ενισχύεται και από το Intelligent AWD της Ford για ομαλή μετάβαση από εμπρόσθια κίνηση (FWD) σε τετρακίνηση (AWD).

Οι τιμές ξεκινούν από τα 45.350 ευρώ, που περιλαμβάνει και το όφελος της απόσυρσης και την έκπτωση.