Εκκληση για βοήθεια σε 55χρονη ανασφάλιστη που πάσχει από αμυoατροφική πλευρική σκλήρυνση (ALS – νόσος του Κινητικού Νευρώνα), απευθύνει το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού (ΜΚΙΕ).

Η ασθενής έχει άμεση ανάγκη και εφ όρου ζωής από συσκευή αναπνευστικής υποστήριξης τύπου «BIPAP ST», η οποία στοιχίζει από 1.800 μέχρι και 3.500 ευρώ, καθώς και από νοσοκομειακό κρεβάτι, αφού η κατάστασή της είναι ιδιαιτέρως επιβαρημένη. Το ΜΚΙΕ διευκρινίζει ότι δεν ζητάει χρήματα αλλά το μηχάνημα και το κρεβάτι.

Παράλληλα, το ΜΚΙΕ κάνει έκκληση για εθελοντές παθολόγους, ψυχιάτρους, φαρμακοποιούς και ουρολόγο, που θα πλαισιώσουν την ιατρική του ομάδα, λόγω των διαρκώς αυξανόμενων αναγκών των ανασφάλιστων πολιτών που το επισκέπτονται.

Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού λειτουργεί με τη βοήθεια και την στήριξη του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης και από τον Δεκέμβριο του 2011 μέχρι σήμερα έχει δεχτεί πάνω από 44.000 περιστατικά. Λειτουργεί εξ ολοκλήρου με τη βοήθεια που προσφέρουν οι πολίτες και οι 300 εθελοντές του.

Οι εκπρόσωποί του τονίζουν ότι το ιατρείο δεν δέχεται σε καμία περίπτωση χρηματικές δωρεές, παρά μόνο σε είδος και υπηρεσίες, τις οποίες με τη σειρά του τις προσφέρει στους ασθενείς που έχουν ανάγκη και οι οποίοι προέρχονται από τις πλέον ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (ανασφάλιστοι, άποροι, άνεργοι).

Το ΜΚΙΕ λειτουργεί Δευτέρα έως Πέμπτη 10:00-20:00, Παρασκευή 10:00-19:00 και Σάββατο 10:00-14:00 και το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 210-9631950 στις ώρες λειτουργίας του ΜΚΙΕ.