Τουλάχιστον 15 ρωσικά φορτηγά αεροσκάφη που μετέφεραν «εξοπλισμό και προσωπικό» προσγειώθηκαν τις δύο τελευταίες εβδομάδες σε στρατιωτική βάση στη δυτική Συρία, σύμφωνα με στρατιωτική πηγή που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο.
«Εδώ και δύο εβδομάδες και έως το Σάββατο το πρωί ένα φορτηγό αεροσκάφος προσγειώνεται καθημερινά στη στρατιωτική βάση Χμέιμιμ» που βρίσκεται στην επαρχία της Λαττάκειας, βασικό προπύργιο του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, είπε η πηγή αυτή που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της.
Τα φορτηγά αεροπλάνα συνόδευαν κατά την απογείωση και την προσγείωσή τους μαχητικά αεροσκάφη «εν είδει προστασίας», διευκρίνισε.
Εδώ και εβδομάδες η Ουάσινγκτον ανησυχεί για την ενίσχυση της ρωσικής παρουσίας στη Συρία με μαχητικά αεροσκάφη, συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας και σύγχρονο εξοπλισμό, ένα μέρος του οποίου δίνεται στον συριακό στρατό ο οποίος μάχεται εναντίον των εξεγερμένων εδώ και περισσότερα από τέσσερα χρόνια.
Υψηλόβαθμος Σύρος αξιωματούχος δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η ρωσική στρατιωτική εμπλοκή αποτελεί «σημείο καμπής».
Οι ΗΠΑ έχουν επισημάνει ότι θα δεχόντουσαν θετικά μια ρωσική πρωτοβουλία για την ενίσχυση της μάχης κατά του Ισλαμικού Κράτους, όμως φοβούνται ότι οι Ρώσοι θα προσπαθήσουν κυρίως να ενισχύσουν την κυβέρνηση Άσαντ και θα επιτεθούν εναντίον συριακών, κουρδικών ή μετριοπαθών ομάδων τις οποίες υποστηρίζει η Ουάσινγκτον.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από