Για αποπλάνηση και ασέλγεια σε βάρος ανήλικων αγοριών, ηλικίας 12 και 13 ετών, συνελήφθη ένας 30χρονος στις Σέρρες, από περιπολούντες αστυνομικούς της τοπικής Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας.

Αργά το βράδυ της Τετάρτης εντοπίστηκε να επιβαίνει σε αυτοκίνητο μαζί με τα δύο αγόρια. Όπως προέκυψε, το βράδυ της Τρίτης είχε προχωρήσει σε ασελγείς πράξεις σε βάρος του 12χρονου έναντι αμοιβής.

Επιπλέον, από την έρευνα και προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, διαπιστώθηκε ότι ο 30χρονος λίγες μέρες νωρίτερα είχε ασελγήσει σε βάρος και των δύο ανηλίκων, ενώ κατά την τελευταία τριετία προέβαινε συστηματικά σε ασελγείς πράξεις σε βάρος του 13χρονου, έναντι αμοιβής κάθε φορά.

Σε έρευνα στο αυτοκίνητό του εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν φωτογραφική μηχανή, κινητό τηλέφωνο και φορητή συσκευή αποθήκευσης δεδομένων (usb stick), ενώ στο σπίτι του κατασχέθηκαν τρεις φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, μία κεντρική μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή και δύο σκληροί δίσκοι αποθήκευσης δεδομένων.

Ο 30χρονος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές για πορνογραφία ανηλίκων κατ’ εξακολούθηση.

Τώρα, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για ασέλγεια ανήλικων έναντι αμοιβής κατ’ εξακολούθηση, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.

Η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν άλλων ανήλικων θυμάτων του συλληφθέντος.