Το μεταναστευτικό βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου με τον Μανώλη Γλέζο.

«Ο Αρχιεπίσκοπος μου έδωσε τη δυνατότητα να του εκθέσω τις απόψεις μου γύρω από το τεράστιο ανθρωπιστικό θέμα και την τραγωδία των προσφύγων», δήλωσε ο Μανώλης Γλέζος και πρόσθεσε ότι κατέθεσε την άποψή του για το πώς πρέπει να λυθεί το θέμα.

«Είναι στη δική του δυνατότητα να αξιοποιήσει όλα τα στοιχεία που του παρέθεσα γύρω από την ανθρώπινη τραγωδία. Είναι μια ιστορία που θα στιγματίσει όχι μόνο την Ελλάδα ή την Ευρώπη, αλλά ολόκληρο τον κόσμο», τόνισε.

Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος δήλωσε χαρούμενος για τη συνάντησή τους και ανέφερε πως «το μεταναστευτικό ήταν το κύριο θέμα συζήτησης, αλλά επεκταθήκαμε και σε άλλα θέματα λόγω της ιστορίας του κ. Γλέζου».

Χαρακτηριστικά μάλιστα ανέφερε: «Δέχτηκα τα βιβλία του ως δώρο και του προσέφερα ένα δικό μου. Θα επαναλάβω αυτό που του έγραψα στο βιβλίο: 22-09-2015. Ημέρα αποκάλυψης για μένα, διότι όσα είπαμε ήταν μία αποκάλυψη».