Εξι χρόνια μετά το 2009, έστω και για ένα βράδυ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ μεταφέρθηκε ο προεκλογικός παλμός των εξελίξεων και το ενδιαφέρον των ελληνικών και ξένων μέσων ενημέρωσης ήταν μεγάλο. Οι κάμερες των τηλεοπτικών συνεργείων ήταν στημένες στην είσοδο του Ραδιομεγάρου από νωρίς.

Οι αρχηγοί, με πρώτο τον Πάνο Καμμένο και τελευταίο τον Αλέξη Τσίπρα, άρχισαν να καταφτάνουν λίγα λεπτά μετά τις 20.00 συνοδευόμενοι από τους στενούς τους συνεργάτες. Στην είσοδο τους υποδέχτηκαν ο πρόεδρος της ΕΡΤ Διονύσης Τσακνής και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Λάμπης Ταγματάρχης.

Νωρίτερα είχαν φτάσει τα στελέχη του επικοινωνιακού επιτελείου των κομμάτων, με σκοπό να παρακολουθήσουν ιδίοις όμμασι πως όλα βαίνουν καλώς, όπως τα είχαν συμφωνήσει, κυρίως σε τεχνικό επίπεδο. Αλλωστε οι αρχηγοί, όσο το debate βρισκόταν σε εξέλιξη, είχαν από έναν συνεργάτη τους στο κοντρόλ της ΕΡΤ και από έναν στο στούντιο.

Ακόμα και την τελευταία στιγμή, πάντως, διαδικαστικά και τεχνικά ζητήματα έβαλαν τις δικές τους τρικλοποδιές. Αφενός, η διευκρίνιση από την πλευρά του επιτελείου του Αλέξη Τσίπρα ότι θα έπρεπε να είναι πιο ελαστικοί οι χρόνοι, σε περίπτωση που δεχόταν τις περισσότερες ερωτήσεις στον τελευταίο, ελεύθερο κύκλο των τοποθετήσεων των αρχηγών. Αφετέρου, ένα τεχνικό πρόβλημα με τον φωτισμό στο στούντιο 3 του Ραδιομεγάρου, το οποίο προκάλεσε την καθυστερημένη έναρξη της διαδικασίας κατά 20 λεπτά.

ΠΑΛΙΟ ΣΚΗΝΙΚΟ. Για όσους θυμούνταν το σκηνικό του debate του 2009, αυτό ήταν γνώριμο: ήταν ακριβώς το ίδιο, ελαφρώς παραλλαγμένο για να χωρέσει αυτή τη φορά επτά αρχηγούς και έξι δημοσιογράφους. Το φόντο όμως πίσω από τον συντονιστή και το στήσιμο ήταν ακριβώς το ίδιο.

Μέσα και περιμετρικά του κτιρίου είχαν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, υπό τον φόβο της παρουσίας οπαδών της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι δεν εμφανίστηκαν.