Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε την Τετάρτη, με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, ύστερα από την απολογία του στον ανακριτή Μεσολογγίου ο 45χρονος που συνελήφθη την Κυριακή με την κατηγορία της ασέλγειας σε βάρος ηλικιωμένης.

Στον 45χρονο επεβλήθη ο περιοριστικός όρος απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και παρουσίασης μια φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, καθώς και χρηματική εγγύηση πέντε χιλιάδων ευρώ.

Ανεξάρτητα της πράξης του που είχε ομολογήσει, όπως ανέφερε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ποινικολόγος Νικόλαος Κορδόσης που τον υπερασπίστηκε, ο κατηγορούμενος στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι βρίσκεται σε διαταραγμένη ψυχικά κατάσταση, που προϋπήρχε αρκετό καιρό και παρουσίασε βεβαίωση ψυχιατρικού τμήματος νοσοκομείου, το σπουδαιότερο όμως είναι, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, ότι είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ και βρισκόταν σε πλήρη μέθη.

Ισχυρίστηκε λοιπόν, ότι η σύμπτυξη αυτών των δύο δεδομένων, της ψυχικής διαταραχής και της πλήρους μέθης, τον έφεραν σε αυτήν την κατάσταση δίχως ο ίδιος να έχει επίγνωση.

Ο δικηγόρος του δήλωσε επίσης ότι «οι απόψεις του κατηγορούμενου έγιναν δεκτές από τις ανακριτικές αρχές, υπό την έννοια ότι εκ του αποτελέσματος υιοθετήθηκαν».

Και πρόσθεσε, ότι ο πελάτης του ζήτησε διενέργεια ψυχικής πραγματογνωμοσύνης και ένταξη σε πρόγραμμα ψυχικής θεραπείας και υποστηρικτικής βοήθειας.