Την πρόθεσή του να παράσχει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, χωρίς όμως να ψηφίζει μέτρα που θα επιβαρύνουν τους πολίτες, επανέλαβε την Τετάρτη ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος.

«Επειδή θεωρώ ότι ο,τι ψηφίσαμε και ψηφίζουμε είναι συνέπεια αποτυχημένων διαπραγματεύσεων και ότι δεν δικαιούμεθα να κάνουμε περαιτέρω κακό στον τόπο, έχω επιφυλαχθεί ότι μέτρα που αναφέρονται σε θεσμική στήριξη όλων αυτών, της επιδείνωσης σε βάρος μισθών και συντάξεων, όλοι έχουμε επιφυλαχθεί ότι δεν μπορούμε να τα ψηφίσουμε» δήλωσε στο Mega.

Ωστόσο, ο κ. Μητρόπουλος είπε ότι εάν κατατεθεί σχετική πρόταση τότε θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης, καθώς η κυβέρνηση πρέπει να στηριχθεί μήπως μπορέσει να καταφέρει αργότερα καλύτερα αποτελέσματα.

Αναφορικά με το μετεκλογικό τοπίο, θεωρεί νομοτελειακό ότι αφού ο Αλέξης Τσίπρας ψήφισε το τρίτο μνημόνιο, «στηρίχθηκε σε δάνειες δυνάμεις που επιμένουν ότι πρέπει να υλοποιηθεί το τρίτο μνημόνιο», αναγκαστικά «θα συρθεί σε μια συμμαχία με τις δυνάμεις που τον στήριξαν».

Επισήμανε ότι το δίλημμα του Πρωθυπουργού αυτή τη στιγμή αφορά σε μνημονιακή κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, «που και εγώ απεύχομαι» όπως είπε, ή σε προσφυγή στις κάλπες «για να αναβαθμιστεί κατά τον τρόπο και στόχο που επιθυμεί ο πρωθυπουργός».

Ο κ. Μητρόπουλος επέμεινε, πάντως, ότι κατά την άποψή του δεν χρειάζονται οι εκλογές, ούτε καν το συνέδριο του κόμματος το οποίο απλά θα διαπιστώσει τη μετάλλαξη και τη μετεξέλιξή του στη νεοφιλελεύθερη πολιτική.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από