«Προέχει να «κλειδώσει» η συμφωνία, να υπογραφεί η σύμβαση με τον ευρωπαϊκό μηχανισμό σταθερότητας, να δοθεί η πρώτη δόση του δανείου και να αρχίσει η εφαρμογή αυτού του προγράμματος» δήλωσε στην τηλεόραση του «ΣΚΑΙ» ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών.

Ο κ. Παπαδημούλης επισήμανε ότι πρέπει «την ίδια ώρα η κυβέρνηση να αρχίσει να επιτυγχάνει αποτελέσματα στους τομείς προτεραιότητας που είχε θέσει πέρα απ’ το μνημόνιο που είναι: διαφθορά, φοροδιαφυγή, γραφειοκρατία, επενδύσεις, στήριξη στο μέτρο του εφικτού των ασθενέστερων, προκειμένου αυτή η αναγκαστική επιλογή να συμπληρωθεί με επιλογές που μπορούν να ανακουφίσουν».

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι για να επιτευχθούν αυτά «χρειαζόμαστε πολιτική σταθερότητα και αυτή έχει κλονιστεί» και τόνισε: «Θεωρώ πιθανό το ενδεχόμενο η κυβέρνηση – και το θεωρώ και λογικό – να ζητήσει την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης – κάτι που θα υποχρεώσει τους πάντες να τοποθετηθούν με σαφήνεια, ευκρίνεια, αξιοπιστία και νομίζω ότι το σενάριο των εκλογών μέσα στους επόμενους μήνες είναι εξαιρετικά πιθανό».

Εξάλλου, ο κ. Παπαδημούλης σε ερώτηση αν θεωρεί πιθανό να υπάρξει συμβιβασμός στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και να μην γίνουν αποχωρήσεις, απάντησε αρνητικά.

Επίσης, σημείωσε ότι «στην κοινωνία, ο ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση, προσωπικά ο πρωθυπουργός, αποτελούν τον μοναδικό πόλο πολιτικής σταθερότητας και η στήριξη που έχει στην κοινωνία ο ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση και ακόμη περισσότερο ο Τσίπρας, είναι πολύ μεγαλύτερη απ’ αυτήν που υπάρχει στη Βουλή. Και αυτό εκτιμώ ότι σύντομα, μέσα στους επόμενους μήνες, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα φανεί» είπε ο Δημήτρης Παπαδημούλης.