Την αναστολή των κινητοποιήσεων που είχαν εξαγγείλει για τις 7-8 Αυγούστου αποφάσισαν οι ηθοποιοί του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, ενώ το υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε ότι θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις εκτός έδρας στους ηθοποιούς της παράστασης «Η Ιφιγένεια στη χώρα των Ταύρων» στην Επίδαυρο και πως εντός Αυγούστου θα εκταμιευθεί ένα μεγάλο μέρος της τακτικής επιχορήγησης, ύψους 1 εκ. ευρώ, προκειμένου να καλυφθούν και οι οφειλές του θεάτρου προς τους εργαζομένους.

Οι ηθοποιοί, απλήρωτοι για 2-3 μήνες, είχαν εξαγγείλει τις κινητοποιήσεις διεκδικώντας μέρος (200 ευρώ-250 ευρώ) των δεδουλευμένων. Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν επέκριναν τη στάση του αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού Νίκου Ξυδάκη και κάλεσαν τον καλλιτεχνικό διευθυντή του ΚΘΒΕ Γιάννη Βούρο, με την ευκαιρία των παραστάσεων στην Επίδαυρο, «να δημοσιοποιήσει το οικονομικό αδιέξοδο του Θεάτρου» και «να αποδείξει έμπρακτα ότι πρώτα είναι συνάδελφος όπως ο ίδιος λέει και μετά διευθυντής».

«Ο αναπληρωτής υπουργός πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης μας χαρακτήρισε εκβιαστές, συνδυάζοντας τη διεκδίκησή μας με την παράσταση της Επιδαύρου. Η στάση του μας εξέπληξε. Προσδοκούσαμε από έναν υπουργό αριστερής –ριζοσπαστικής κυβέρνησης να σταθεί στο πρόβλημα και να ψάξει για λύση στο απόλυτα λογικό και δίκαιο αίτημά μας και όχι να μας χαρακτηρίζει εκβιαστές.

Επαναλάμβανε στην τηλεφωνική μας επικοινωνία ότι έστειλε στο θέατρο 30.000 ευρώ για τις ανάγκες της περιοδείας και μόνο. Αυτά τα χρήματα δεν έφτασαν ποτέ στο θέατρο. Παρακρατήθηκαν λόγω οφειλών του θεάτρου σε κρατικούς οργανισμούς, κάτι που η διεύθυνση όφειλε να γνωρίζει» ανέφεραν, μεταξύ άλλων, επισημαίνοντας:

«Οι παραστάσεις του θεάτρου μας στην Επίδαυρο θα γίνουν κανονικά. Αναστέλλουμε τις κινητοποιήσεις μας όχι επειδή ικανοποιήθηκε το αίτημά μας της καταβολής αυτού του ευτελούς ποσού ως έναντι. Ο διευθυντής του θεάτρου κ. Γιάννης Βούρος ‘προσφέρθηκε’ να δώσει από 75 ευρώ σε κάθε εργαζόμενο από τις τελευταίες 20.000 ευρώ που υπάρχουν στο ταμείο του θεάτρου. Θα ήταν υπερβολή να αρνηθούμε τα 75 ευρώ; Ή είναι ένδειξη αξιοπρέπειας; Δύσκολη απάντηση γιατί υπάρχουν συνάδελφοι που αντιμετωπίζουν ανθρωπιστικό πλέον πρόβλημα».