Πρόταση απλή και vegan, ιδανική για όσους προσέχουν τη διατροφή τους. Θα χρειαστούμε μόνο φούρνο και έναν πάγκο εργασίας. Όχι μίξερ, όχι ψυγεία, όχι βούτυρο, όχι αυγά, όχι σε όλα! Μια συνταγή της δικηγόρου και foodbloggerΑθανασίας Στεφανίδου.

Υλικά

1 βάζο μαρμελάδα της αρεσκείας μας*

3 ¼ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσης ή ολικής άλεσης

1 κουταλάκι του γλυκού baking powder

1 φλιτζάνι καλαμποκέλαιο

¼ φλιτζάνι ζάχαρη ή stevia

1 βανίλια

7 κουταλιές της σούπας λικέρ της επιλογής μας ή κονιάκ

ξύσμα από ένα λεμόνι ή πορτοκάλι

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 χούφτα αμύγδαλα φιλέ (προαιρετικά)

2 – 3 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη για διακόσμηση (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά και στη συνέχεια προσθέτουμε ένα ένα και τα υγρά πλάθοντας με τα χέρια μας μία μαλακή ζύμη. Τοποθετούμε τα ¾ της ζύμης σε μία στρογγυλή ταρτιέρα ή σε ένα σκεύος με έλασμα και με τα δάχτυλά μας την πιέζουμε ώστε να καλύψει την επιφάνεια του σκεύους και σχηματίζουμε στην περίμετρό του έναν δακτύλιο ζύμης ώστε να συγκρατεί την μαρμελάδα.

Κατόπιν τοποθετούμε την μαρμελάδα και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το υπόλοιπο ¼ της ζύμης μας την οποία έχουμε κάνει ψίχουλα με τα δάχτυλά μας. Προσθέτουμε στην επιφάνεια και τα αμύγδαλα. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45 – 50 λεπτά. Όταν η τάρτα της κρυώσει πασπαλίζουμε προαιρετικά με 2 – 3 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη.

*Εναλλακτικά: Αντί για έτοιμη μαρμελάδα μπορούμε να φτιάξετε τη δική σας, με 250 γρ. γινωμένα φρούτα εποχής της αρεσκείας μας, κομμένα σε κυβάκια και 250 γρ. ζάχαρη ή stevia, τα οποία θα βράσετε χωρίς καθόλου νερό, σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς για περίπου 45 λεπτά.