Η αμερικανίδα ηθοποιός Αντζελίνα Τζολί, ειδική απεσταλμένη της Ύπατης Αρμοστείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR), και η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης της Μιανμάρ Αούνγκ Σαν Σου Κι συναντήθηκαν το Σάββατο με εργάτριες στα εργοστάσια υφαντουργίας της χώρας, προκειμένου να συζητήσουν για τις συνθήκες υπό τις οποίες εργάζονται σε μία από τις πιο φτωχές χώρες της Ασίας.

Έπειτα από συνάντηση που είχαν στο σπίτι της βραβευμένης με Νόμπελ Ειρήνης Αούνγκ Σαν Σου Κι, οι δύο γυναίκες μετέβησαν σε μια περιοχή των δυτικών προαστίων της Ρανγκούν, της οικονομικής πρωτεύουσας της Μιανμάρ.

Δεκάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί για να τις υποδεχθούν κοντά στο κτίριο όπου ζουν οι εργάτριες. Η Τζολί και η Σου Κι συζήτησαν με τις εργάτριες για τις συνθήκες υπό τις οποίες εργάζονται και ζουν, αλλά και για την εκπαίδευση.

Η πρωταγωνίστρια του Χόλιγουντ βρίσκεται στην Μιανμάρ από την Τετάρτη, έπειτα από πρόσκληση της Αούνγκ Σαν Σου Κι. Έχει επίσης συναντηθεί και με τον πρόεδρο της χώρας Τέιν Σέιν.