Πρέπει να είναι η δεύτερη φορά στην καριέρα μου που ένα αυτοκίνητο κεντρίζει τόσο πολύ τους περαστικούς. Η BMW i8 είναι το μοντέλο που «χτυπάει» κόκκινο στο πέρασμα του, αν και το εκκεντρικό σε εμφάνιση μοντέλο ανήκει στην κατηγορία των «πράσινων» – οικολογικών μοντέλων με επιδόσεις ενός super car! Η νέα BMW i8 είναι εκκεντρική σε εμφάνιση, κερδίζει τον οδηγό του – ακόμη και από τη στιγμή που ανοίγει τις πόρτες προς τα επάνω! – τόσο με τις επιδόσεις όσο και το τεχνολογικό του υπόβαθρο.

Είναι ένα super car που μπορεί να βάλει στην θέση του μοντέλα της Porsche ενώ η κατανάλωση του θα «ντροπιάσει» μοντέλα πόλης. Το i8 εφοδιάζεται με ένα μηχανικό σύνολο 1.5 λίτρων το οποίο συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα αποδίδοντας συνολικά 362 ίππους (231 και 131 αντίστοιχα).

Διαθέτει αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων και εδώ ο οδηγός μπορεί να το τοποθετήσει στην οικονομική λειτουργία του – EcoPro – ή στην Sport λειτουργία, που το «εκτοξεύουν». Tο 0-100 χλμ./ώρα έρχεται σε μόλις 4,8”και το 0-200 σε 15,9”. Η τελική του αγγίζει τα 230χλμ./ώρα.

Από την άλλη, η κατανάλωση και οι ρύποι του νέου μοντέλου είναι επιπέδου ενός μικρού αυτοκινήτου – η BMW αναφέρει ότι η κατανάλωση δεν ξεπερνά τα 2.5 λίτρα/100χλμ. – όπου οι πραγματικές τιμές κατανάλωσης είναι περίπου 50 % χαμηλότερες συγκριτικά με συμβατικές φιλοσοφίες σπορ αυτοκινήτων.

Το BMW i8 είναι ένα πρωτοποριακό, σπορ μοντέλο 2+2 θέσεων με αρχιτεκτονική LifeDrive που εξελίχθηκε ειδικά για το BMW i. Με μήκος 4.689 χλστ., πλάτος 1.942 χλστ. και ύψος of 1.297 χλστ., το BMW i8 διαθέτει τις τυπικές αναλογίες σπορ αυτοκινήτου.

Επίσης, υπάρχουν αρκετές επιλογές – ανάλογα με τον τρόπο οδήγησης και – όπου ο οδηγός μπορεί να επιλέξει μεταξύ πέντε προγραμμάτων. Όπως για παράδειγμα στην επιλογή eDrive, όπου μπορεί να κινηθεί μόνο ηλεκτροκίνητα για 37χλμ και με τελική ταχύτητα έως και 120χλμ/ώρα ενώ η αυτονομία του ξεπερνά τα 600χλμ/ώρα στην επιλογή COMFORT mode. Μας άρεσε ο σπορ ήχος όταν έχουμε τη λειτουργία sport στο κιβώτιο όπου εκτός ότι «κοκκινίζει» ο συνοδηγός ταυτοχρόνως κοκκινίζει και το ταμπλό του μοντέλου.

Συμπέρασμα; Το νέο BMW i8 είναι ένα σπορ αυτοκίνητο, με επιδόσεις super car, εμφάνιση που βγάζει μάτια, επιδόσεις που μπορεί να «ντροπιάσει» αρκετά μοντέλα υψηλών επιδόσεων και κατανάλωση …σούπερ.

Όσο για την τιμή του; Η BMW i8 κοστίζει κάτι παραπάνω από 167.000 ευρώ και προσφέρει έναν μακροσκελή εξοπλιστικό κατάλογο που τα προσφέρει όλα.