Έναν ακόμη οδηγό μικρού λεωφορείου δολοφόνησαν την Τετάρτη μέλη συμμορίας στο Ελ Σαλβαδόρ. Πρόκειται για τον έβδομο κατά σειρά οδηγό που δολοφονήθηκε επειδή δεν συμμετείχε στην απεργία που επέβαλλε η συμμορία στις μεταφορές για να ασκηθεί πίεση στην κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο οδηγός πυροβολήθηκε, ενώ βρισκόταν με το όχημά του σε ένα πρατήριο καυσίμων σε προάστιο του Σαν Σαλβαδόρ.

Ένας οδηγός λεωφορείου δολοφονήθηκε την Κυριακή και άλλοι πέντε τη Δευτέρα.

Οι «μάρας», οι συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος, οι οποίες δρουν στη χώρα της Κεντρικής Αμερικής και θεωρούνται από τις πιο βίαιες του κόσμου, επέβαλαν την απεργία για να απαιτήσουν να συμμετάσχουν στις συζητήσεις του συμβουλίου ασφαλείας που συνέστησαν η κυβέρνηση, κοινωνικοί φορείς και μη κυβερνητικές οργανώσεις προκειμένου να αναζητηθούν λύσεις για την αντιμετώπιση της βίας στη χώρα.

«Η κυβέρνησή μας δεν προτίθεται επ’ ουδενί να αρχίσει διάλογο με τους εγκληματίες, αυτό είναι πολύ σαφές, δεν θα διαπραγματευθούμε και θα συνεχίσουμε να τους διώκουμε, να τους συλλαμβάνουμε και να τους προσάγουμε ενώπιον της δικαιοσύνης» τόνισε ο πρόεδρος Σαλβαδόρ Σάντσες Σερέν.

«Δεν θα αφήσουμε ατιμώρητες τις δολοφονίες των οδηγών, των αστυνομικών, των στρατιωτών και των εργαζομένων στο Σαλβαδόρ» δήλωσε από τη δική του πλευρά ο εισαγγελέας Λουίς Μαρτίνες, ο οποίος χαρακτήρισε τα μέλη των συμμοριών «τρομοκράτες».