Τρία μικρά μοντέλα προβάλλουν με τον καλύτερο τρόπο την οικονομική μετακίνηση χάρη στους κινητήρες του που καίνε και φυσικό αέριο. Το φυσικό αέριο κίνησης CNG (Compressed Natural Gas) αποτελεί μία νέα πρόταση αυτοκίνησης και στην ελληνική αγορά, που εξασφαλίζει σημαντική μείωση τόσο στις εκπομπές ρύπων CO2 όσο και στο κόστος κίνησης ανά χιλιόμετρο. Το πιο βασικό πλεονέκτημα της χρήσης του φυσικού αερίου (CNG) στα αυτοκίνητα είναι η χαμηλή κατανάλωση (μετριέται σε κιλά και όχι σε λίτρα), όπως και η εξίσου χαμηλή τιμή, που κυμαίνεται κάτω από 1 ευρώ το κιλό για την ελληνική αγορά. Σήμερα, παγκοσμίως, το φυσικό αέριο το χρησιμοποιούν πάνω από 11 εκατ. οχήματα. Και στην Ευρώπη η χρήση φυσικού αερίου και στα επιβατικά Ι.Χ. είναι ευρέως διαδεδομένη, όπου κυκλοφορούν πάνω από 1,5 εκατομμύρια οχήματα .

VW ECO UP!

Το Εco up! σύμφωνα με το εργοστάσιο χρειάζεται 2,9 κιλά CNG (φυσικό αέριο) ανά 100 χιλιόμετρα. Αυτό μεταφράζεται σε μόλις 2,8 ευρώ για κάθε 100 χιλιόμετρα.Το μικρό μοντέλο διαθέτει τρικίλυνδρο κινητήρα 999 κ.εκ. CNG απόδοσης 68 ίππων με BlueMotion Technology. Ο συνδυασμός αυτός επιτυγχάνει εντυπωσιακές αποδόσεις σε επίπεδα αυτονομίας αλλά και οικονομίας χρήσης.

Skoda Citigo

Το Citigo, προσφέρεται με κινητήρα φυσικού αερίου (CNG-Compressed Natural Gas). Κάτω από το καπό του χρησιμοποιεί τον γνώριμο τρικύλινδρο 1.0 λίτρου κινητήρα που αποδίδει πλέον 68 ίππους. Για την αποθήκευση καύσιμου, παράλληλα με την δεξαμενή βενζίνης 10 λίτρων, χρησιμοποιούνται δύο δεξαμενές φυσικού αερίου συνολικής χωρητικότητας 72 λίτρων. Το νέο Citigo CNG εφοδιάζεται με σύστημα Start/Stop, με τη λειτουργία ανάκτησης ενέργειας, με ελαστικά μειωμένης αντίστασης κύλισης που συμβάλουν περαιτέρω στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών ρύπων. Το Citigo G-TEC αν κινηθεί αποκλειστικά με φυσικό αέριο απαιτεί 2,3 ευρώ για κάθε 100 χλμ. (2,9 κιλά φυσικού αερίου) κάτι που μεταφράζεται σε 3 ευρώ λιγότερα από το αμιγώς βενζινοκίνητο Citigo.

Fiat Punto

Το Fiat Panda, το 500L και το Punto είναι μερικα από τα μοντέλα της ιταλικής φίρμας που προσφέρονται με κινητήρα διπλού καυσίμου ( βενζϊνης και φυσικού αερίου). To Punto στην έκδοση με το φυσικό αέριο εφοδιάζεται με τον κινητήρα των 1.4 λίτρων ισχύος 70 ίππων με CNG και 77 ίππων. Η κατανάλωση του είναι 4.2 κιλά φυσικού αερίου για 100 χλμ./ώρα, οπότε, στον οδηγό το κόστος κίνησης ανέρχεται λίγο στα 4 ευρώ/100χλμ.