Το νέο Fiat 500 είναι γεγονός. Μην προσπαθήσετε να βρείτε πολλές διαφορές – τουλάχιστον εξωτερικά – με το προηγούμενο. Το μικρό μοντέλο ακόμη και στην καινούργια του εκδοχή συνεχίζει να «πατάει» στο σχεδιαστικό DNA του προηγούμενου.

Για παράδειγμα, οι μοναδικές διαφορές εστιάζονται στα φωτιστικά σώματα που φέρουν την τεχνολογία LED ενώ ελαφρώς επανασχεδιασμένα είναι τα πίσω φώτα. Ένα μικρό λίφτινγκ έχει γίνει και στους προφυλακτήρες, τη μάσκα και τις ζάντες.

Το μήκος του αυτοκινήτου είναι πλέον στα 3,57 μ. το πλάτος στα 1,63 μ. και το ύψος στα 1,49 μ. ενώ το μεταξόνιό του φτάνει στα 2,3 μ.

Οι υποψήφιοι αγοραστές θα μπορούν να επιλέξουν την έκδοση με τον TwinAir 0,9 λτ. κινητήρα που αποδίδει 65 ίππους ενώ θα υπάρχουν και άλλες δύο πιο ισχυρές εκδόσεις με 85 και 105 ίππους.

Η επόμενη επιλογή θα είναι αυτή με τον 1,200αρι κινητήρα βενζίνης που αποδίδει 69 ίππους ή με τον 1,4 λτ 100 ίππων. Σε ντίζελ υπάρχει ο 1,3 Multijet II των 95 ίππων. Και οι τρεις εκδόσεις εκπέμπουν λιγότερο από 99 γρ/χλμ CO2, ενώ καλύπτουν τις προδιαγραφές ρύπων Euro 6.