Αύξησε το μισθό του στα 280.000 ευρώ εν μέσω συνθηκών κρατικής χρεοκοπίας και με τις τράπεζες κλειστές, ο νέος εκτελεστικός πρόεδρος του ομίλου των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ) Στάθης Τσοτσορός.

Το επίχειρημα ; Η «τριπλοθεσία» αλλά και οι εκτελεστικές αρμοδιότητες που του έδωσε η κυβέρνηση όταν τον επέλεξε στις 4 Μαίου με υπόδειξη του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Π.Λαφαζάνη.

Η απόφαση για αύξηση των μικτών αποδοχών του κ. Τσοτσορού από τα 170.000 ευρώ που ελάμβανε ο προκάτοχός του στα 280.000 ευρώ, δηλαδή κατά 67% μέσα μια μόλις χρονιά, παρ’ ότι εξωφρενική, εντούτοις εγκρίθηκε με μεγάλη πλειοψηφία από τη Γενική Συνέλευση του ομίλου των ΕΛΠΕ στις 25 Ιουνίου. Είχε δε, τη σύμφωνη γνώμη του εκπροσώπου του Δημοσίου που είναι το υπουργείο Οικονομικών.

Σαν αιτιολογία για την πρωτοφανή αυτή αύξηση κατά 110.000 ευρώ, προβάλλεται από τα ΕΛΠΕ το γεγονός ότι ο κ. Τσοτσορός κάνει…. τρεις δουλειές σε αντίθεση με τον προκάτοχό του Γιάννη Παπαθανασίου που έκανε μόνο μία και εισέπραττε 170.000 ευρώ το χρόνο. Αρα, λένε πάντα από τα ΕΛΠΕ, πρέπει να αμείβεται ανάλογα.

Συγκεκριμένα ο κ. Τσοτσορός ορίστηκε πρόεδρος με εκτελεστικές αρμοδιότητες που σημαίνει ότι φέρει μεγαλύτερες ευθύνες, ενώ κατέχει, λένε πάντα τα ΕΛΠΕ, άλλες δύο θέσεις, του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου σε δύο ακόμη θυγατρικές, την ΕΚΟ και τα Ελληνικά Καύσιμα (BP).

Μέσω συνεργατών του ο Π. Λαφαζάνης δήλωνε «έκπληκτος» για την απόφαση, σφοδρά ενοχλημένος, και δεν αποκλείεται να υπάρχει συνέχεια.

Ηδη, παρασκηνιακά, αναζητούνται τρόπο προκειμένου να «μαζευτεί» το γεγονός και να αλλάξει η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των ΕΛΠΕ, ώστε με πιθανή ανακατανομή των αρμοδιοτήτων του, οι απολαβές του να επανέλθουν στα επίπεδα του προκατόχου του.