Έλαμψε στο Μπακού, ένας εκ των κορυφαίων αθλητών μας, ο Αντώνης Μάστορας που έλαβε μέρος σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό και θεαματικό

αγώνα street στο άλμα εις ύψος.

Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι, βελτίωσε το εφετινό του ρεκόρ περνώντας τα 2.28μ. (είχε 2.24μ. πριν λίγο καιρό στα Χανιά) και έδειξε να βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο εν’ όψει του Παγκοσμίου πρωταθλήματος στο Πεκίνο.

Ο «ασημένιος» πρωταθλητής Ευρώπης πήρε την 3η θέση πίσω από τον Ουκρανό Αντρι Προτσένκο (2.30 μ.) και τον Ρώσο Αλεξάντερ Σούστοφ (2.30μ. επίσης).

Έτσι ολοκληρώθηκε ένα διήμερο φεστιβάλ με κορυφαίους άλτες, τους οποίους υποδέχτηκε η ομοσπονδία στίβου του Αζερμπαϊτζάν σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της πόλης (κοντά στην πλατεία Ελευθερίας).

Θυμίζουμε ότι την Τετάρτη είχαμε τους επικοντιστές με τον Γερμανό Παγκόσμιο πρωταθλητή Ράφαελ Χόλζντεπε να παίρνει την πρωτιά λόγω καλύτερων προσπαθειών από τον Βραζιλιάνο Τιάγκο Μπραζ Ντα Σίλβα (ο οποίος κατέρριψε δύο φορές το ρεκόρ Νότιας Αμερικής με 5.87μ. και 5.92μ.) με τους δύο αθλητές να ξεπερνούν τα 5.92μ.

Στην τρίτη θέση το δίδυμο της Τσεχίας Λίσεκ και Μπάλνερ με 5.82μ. με τον δεύτερο να κάνει ατομικό ρεκόρ (5.75μ. το προηγούμενο).

Στις γυναίκες, νικήτρια ήταν η νεάνιδα Ρωσίδα Όλγα Μούλινα με 4.45μ.