«Ραντεβού» στις Βρυξέλλες δίνουν οι τρεις αρχηγοί των κομμάτων τηςε αντιπολίτευσης. Στη βελγική πρωτεύουσα θα έχουν ξεχωριστές συναντήσεις με ευρωπαίους αξιωματούχους, στη σκιά της πιθανολογούμενης συμφωνίας της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές της χώρας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς θα λάβει μέρος στην σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη.

Ωστόσο δεν αποκλείεται να συναντηθεί με τους Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και Μάρτιν Σουλτς, ενώ στο περιθώριο της συνόδου του ΕΛΚ αναμένεται να συναντηθεί με την Ανγκελα Μέρκελ και άλλους ευρωπαίους ηγέτες.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης θα βρίσκεται την Τετάρτη και την Πέμπτη στις Βρυξέλλες, όπου θα συναντήσει τον επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ Πιέρ Μοσκοβισί.

Το βράδυ της Τετάρτης θα έχει δείπνο εργασίας με τον πρωθυπουργό του Βελγίου Σαρλ Μισέλ και τον Γκι Φέρχοφσταντ, πρόεδρο των φιλελεύθερων και δημοκρατών (ΑLDE).

Την Πέμπτη θα συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Γίρκι Κατάινεν.

Στην Βρυξέλλες θα βρίσκεται και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, η οποία πραγματοποιεί την πρώτη της επίσκεψη με τη νέα της ιδιότητα.

Θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς, με τον επικεφαλής της πολιτικής ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ε.Κ. Τζιάνι Πιτέλα και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος Σεργκέι Στανίσεφ.