Η BMW δεν άργησε και πολύ να παρουσιάσει το νέο plug-in hybrid ( επαναφορτιζόμενο υβριδικό) SUV (Sports Activity Vehicle) μοντέλο της. Πρόκειται ουσιαστικά για τη νέα X5 με «φουλ» οικολογικές τεχνολογίες. Η προηγμένη BMW X5 xDrive40e εκτός από τη μόνιμη τετρακίνηση καυχιέται ότι μπορεί να κινηθεί με λιγότερο από 4 λίτρα/100χλμ. Σύμμαχος των οικονομικών επιδόσεων του το εξελιγμένο υβριδικό του σύστημα.

Πρόκειται για ένα plug-in σύστημα, που αποτελείται από ένα 2.0 λτ. TwinPower Turbo κινητήρα βενζίνης, ο οποίος συνεργάζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ και μια μπαταρία. Ο βενζινοκινητήρας αποδίδει 245 ίππους. Επίσης, ο ηλεκτροκινητήρας έχει ισχύ 113 ίππων και 250 Nm ροπής.

Η συνδυαστική απόδοση φτάνει τους 313 ίππους. Εκτός από το πολυτελές εσωτερικό του, το νέο μοντέλο έχει τη δυνατότητα να επιταχύνει – το 2 τόνων μοντέλο – από τα τα 0-100 χλμ./ώρα σε 6,8 δευτερόλεπτα. Ιδίατερα εντυπωσιακή είναι και η τελική ταχύτητα του που αγγίζει τα 210χλμ/ώρα.

Η βαυαρική φίρμα αναφέρει ότι η μέση κατανάλωση του νέου SUV της είναι στα 3,3 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 είναι 77 γρ./χλμ. Επίσης, ως επαναφορτιζόμενο μοντέλο μπορεί να «απαρνηθεί» τον βενζινοκινητήρα και να κινηθεί εντελώς αθόρυβα μόνο με το ηλεκτρικό μοτέρ και για αποστάσεις έως 31 χλμ.

Αρκεί ο οδηγός να μην ξεπερνά σε τελική ταχύτητα τα 120 χλμ./ώρα. Η φόρτιση της μπαταρίας μπορεί να γίνει από οικιακή πρίζα σε χρόνο 3 ωρών και 50 λεπτών ( με ταχυφορτιστή σε 2 ώρες).