Ξεπερνά το ποσό των 100.000 ευρώ η ζημιά που υπέστη το ΙΚΑ από τις συντάξεις που λάμβαναν παράνομα 70χρονος και η 43χρονη κόρη του.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, καθώς, όπως προέκυψε, ο 70χρονος από το 2007 έως και σήμερα, δεν δήλωσε τον θάνατο του αδερφού του, λαμβάνοντας παράνομα από το ΙΚΑ τη σύνταξή του.

Προκειμένου οι ένοικοι της πολυκατοικίας όπου διέμενε ο θανών να μην αντιληφθούν ότι η σύνταξη δεν έχει διακοπεί, ο 70χρονος παρουσιάστηκε στο ΙΚΑ με την αστυνομική ταυτότητα του αδερφού του και έκανε αίτηση αλλαγής διεύθυνσης κατοικίας, δηλώνοντας τη δική του ως διεύθυνση αποστολής της σχετικής αλληλογραφίας.

Επιπλέον, από το 2007 έως και τον περασμένο Μάιο, μετέβαινε επανειλημμένα σε Υπηρεσίες του ΙΚΑ και κατέθετε πλαστά έγγραφα.

Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε κάρτα αναλήψεων Τράπεζας στο όνομα του θανόντος, την οποία χρησιμοποιούσε ο ίδιος και η 43χρονη κόρη του, προκειμένου να κάνουν ανάληψη της σύνταξης από μηχανήματα ΑΤΜ.

Η δικογραφία, κατά περίπτωση για απάτη και πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση, καθώς και για απλή συνέργεια σε απάτη, υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ ενημερώθηκε το ΙΚΑ για τη διακοπή της σύνταξης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από